FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Δράση ξανά για την Formula 1, με δοκιμές ελαστικών στη Γαλλία

Τα μονοθέσια πήραν μπρος ξανά για δοκιμές ελαστικών της Pirelli στην πίστα Paul Ricard της Γαλλίας.

Ο Daniel Ricciardo με τη Red Bull έκανε τον καλύτερο χρόνο την πρώτη ημέρα δοκιμών του 2016, σε τεστ ελαστικών βροχής της Pirelli, στο Paul Ricard της Νίκαιας, στη Γαλλία.

Ο Αυστραλός ήταν ο ταχύτερος από τους τρεις οδηγούς μονοθεσίων του 2015 που παίρνουν μέρος σε μια διήμερη δοκιμή στην πίστα που κάποτε φιλοξενούσε το Γαλλικό Grand Prix.
Ο Stoffel Vandoorne με τη McLaren-Honda ήταν 0,4” πίσω από τον Ricciardo, αλλά 0,9” μπροστά από τον Kimi Raikkonen με τη Ferrari.
Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος και κρύος, καθώς η Red Bull και η Ferrari συμπλήρωσαν από 10 σετ 10 γύρων φορώντας πειραματικά λάστιχα βροχής. Συνολικά, οι τρεις ομάδες κάλυψαν 285 γύρους.
Η Mclaren δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα που της ανέθεσε η Pirelli καθώς ο Vandoorne σταμάτησε λίγο πριν το τέλος λόγω τεχνικού προβλήματος (περίεργο…). Η McLaren επέστρεψε στο γκαράζ πάνω σε νταλίκα.
Η Pirelli οργάνωσε το διήμερο τεστ ώστε να εξελίξει νέα λάστιχα για συνθήκες φουλ βροχής. Η πίστα βράχηκε τεχνητά με πιτσιλιστήρια και τα μονοθέσια έμπαιναν στην πίστα ανά 10 δευτερόλεπτα, επιστρέφοντας στα pits μετά από 10 γύρους για να ξαναβραχεί η πίστα.


Η Pirelli δοκίμασε διαφορετικές γόμες και διαφορετικά βάθη και σχέδια χάραξης, όμως καθώς η εξωτερική θερμοκρασία δεν ξεπέρασε του 10 βαθμούς Κελσίου, οι συνθήκες ήταν κάθε άλλο παρά ιδανικές.
Η δεύτερη και τελευταία ημέρα δοκιμών ξεκινά αύριο Τρίτη στις 9.30 το πρωί, τοπική ώρα.
Ο Sebastian Vettel θα αντικαταστήσει τον Raikkonen στο τιμόνι της Ferrari, o Daniil Kvyat θα πάρει τη θέση του Ricciardo, αλλά ο Vandoorne θα συνεχίσει με τη McLaren.
Οι χρόνοι της Δευτέρας 25/1:
Θ.  Οδηγός             Ομάδα     Χρόνος       Διαφ.      Γύροι
 1.  Daniel Ricciardo   Red Bull  1m08.713s           99
 2.  Stoffel Vandoorne  McLaren   1m09.131s  +0.418s  87
 3.  Kimi Raikkonen     Ferrari   1m09.637s  +0.924s  99

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια