FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ο Max Verstappen οδηγεί εντυπωσιακά μονοθέσιο F1 της Red Bull

Τα μονοθέσια της Φόρμουλα 1 έχουν σχεδιαστεί να κινούνται σε πίστες συγκεκριμένων προδιαγραφών, μεταξύ άλλων για λόγους ασφάλειας και πρόσφυσης και όχι σε κοινούς δρόμους. Πόσο μάλλον εκτός ασφάλτου, σε χώμα ή ακόμα και σε χιόνι.
 Και όμως στο σικ αυστριακό χειμερινό θέρετρο Kitzbuehel ένα μονοθέσιο τηςΦόρμουλα 1, πιο συγκεκριμένα ένα RB7 της Red Bull, με το νεότερο πιλότο όλων των εποχών, τον 18χρονο πλέον Max Verstappen, στο τιμόνι του, ανεβοκατέβαινε τη χιονισμένη πλαγιά. Βάζοντας δύσκολα στον οδηγό του και προσφέροντας ένα εντυπωσιακό όσο και ασυνήθιστο θέαμα σε όσους είχαν την ευκαρία να το δουν εν κινήσει.
Το μονοθέσιο μεταφέρθηκε στην πίστα του Kitzbuehel με ελικόπτερο και αρχικά οι πρώτες προσπάθειες έγιναν με λάστιχα με καρφιά, που είχαν προκύψει από τη μετατροπή των ελαστικών βροχής που κανονικά χρησιμοποιούνται στην RB7. Η πρόσφυση όμως δεν ήταν ικανοποιητική και έτσι χρησιμοποιήθηκαν ειδικά κατασκευασμένες αλυσίδες, που τοποθετήθηκαν σε όλους τους τροχούς και έκαναν την έτσι και αλλιώς ασυνήθιστη εικόνα του μονοθεσίου ακόμα πιο περίεργη και επέτρεψαν στον Verstappen να κάνει και μερικά εντυπωσιακα ντριφτ στο χιόνι.
Ο νεαρός πιλότος πάντως ήταν εμφανές πως δυσκολευόταν να ελέγξει τη δύναμη των 850 ίππων του ατμοσφαιρικού V8 και αυτό παρόλο που οι μηχανικοί είχαν προσαρμόσει τη χαρτογράφησή του τόσο στις συνθήκες περιορισμένης πρόσφυσης όσο και στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στα 1.600 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια