FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

KATA FIA, Marussia και Formula One Group

Η οικογένεια του αείμνηστου οδηγού της Φόρμουλα Ένα, Ζιλ Μπιανκί, προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, της πρώην ομάδας του 25χρονου αδικοχαμένου πιλότου (Marussia) και εναντίον του Formula One Group.
«Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Ζιλ και θέλουμε να εξακριβώσουμε την αλήθεια για τις αποφάσεις που οδήγησαν στο ατύχημα του γιού μας στο ιαπωνικό γκραν πρι του 2014» είναι η δήλωση του πατέρα,Φιλίπ Μπιανκί, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βρετανικό δικηγορικό γραφείο "Stewarts Law". «Ως οικογένεια, έχουμε τόσα πολλά αναπάντητα ερωτήματα και αισθανόμαστε ότι το ατύχημα και ο θάνατος του Ζιλ θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν δεν είχε γίνει μια σειρά λαθών» πρόσθεσε.
Ο Μπιανκί πέθανε τον περασμένο Ιούλιο σε νοσοκομείο της Νίκαιας στη Γαλλία, από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι μετά τη σύγκρουση του αυτοκινήτου του με γερανό στην πίστα της Σουζούκα, στη διάρκεια του Grand Prix της Ιαπωνίας, στις 5 Οκτωβρίου 2014.
Το γραφείο "Stewarts Law" ανακοίνωσε ότι επίσημες ενημερωτικές επιστολές για τις αξιώσεις της οικογένειας εστάλησαν μέσα στην εβδομάδα με παραλήπτες τη FIA, τη Marussia, που δεν υπάρχει πια και η οποία αγωνίζεται με νέα ιδιοκτησία ως Manor και τον όμιλο εταιρειών Formula One Group. Όπως αναφέρεται σε αυτές, έγιναν λάθη στον προγραμματισμό, το χρονοδιάγραμμα, την οργάνωση και τη διεξαγωγή του αγώνα και η οικογένεια αισθάνεται ότι οι ενέργειες ενός ή περισσοτέρων από τα αναφερόμενα μέρη ενδέχεται να έχουν συμβάλει στο δυστύχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια