FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Michael Schumacher KAI TA NEA MANTATA

Και αν ζει, πόσες ώρες του μένουν; Πριν λίγες ημέρες, για την ακρίβεια στις 26 Απριλίου έγινε viral -με καθυστέρηση κάποιων ημερών είναι η αλήθεια-, ανάρτηση αμερικανικού site (όχι, δεν θα τους κάνω τη χάρη να τους διαφημίζω) στην οποία νευροχειρούργος που κρατά την ανωνυμία του ανέφερε ότι "η κατάστασή του χειρότερεψε" και πως "ο αστέρας της F1 χρειάζεται ένα θαύμα για να επιβιώσει".
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ
 
Το θέμα αναπαράχθηκε από διάφορες ιστοσελίδες -και πολλές ελληνικές μεταξύ άλλων-, απέκτησε τη... σάλτσα που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, με τίτλους του στυλ "Μετρά ώρες ο Schumacher" πετυχαίνοντας το στόχο και το σκοπό για τον οποίο γράφτηκε...
Κορυφαία sites αθλητικά και μη, με εκατομμύρια unique users και εκατοντάδες εκατομμύρια page views, που εκπροσωπούν κορυφαίες εφημερίδες σε Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία και που έχουν σαφώς καλύτερη ενημέρωση επί του θέματος δεν έγραψαν το παραμικρό ή πιο σωστά δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να ασχοληθούν με το δημοσίευμα.
Προφανώς και υπάρχει διαφορά στον τρόπο που προσεγγίζει κάθε μέσο ένα τόσο λεπτό ζήτημα... Δεν είναι θέμα αξιολόγησης της είδησης, αλλά σεβασμού της ιδιωτικότητας και του αγώνα που δίνει αυτός ο άνθρωπος...
Το μάζεψαν...
Και αφού αυτή η άγνωστη μέχρι πρότινος ιστοσελίδα πέτυχε το στόχο της και έγινε γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον, ήρθε νέο δημοσίευμα με ημερομηνία 9 Μαϊου, στην οποία ο συντάκτης κάνει λόγο για "αργή ανάρρωση" προσπαθώντας να μαζέψει προφανώς το χάος που προκάλεσε..
 
Και φυσικά δεν λέει κάτι που δεν ξέρουμε. Απλά το θέμα πουλάει, καθώς οποιαδήποτε ανάρτηση που σχετίζεται με τον Schumi και την κατάσταση της υγείας του, έχει τεράστια απήχηση στον κόσμο.
Εξ' αρχής γνωρίζαμε ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα καθώς ο τραυματισμός του στο κεφάλι προκάλεσε σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο και θα χρειαστεί ιώβεια υπομονή μέχρι να μπορέσει να φτάσει σε ένα σημείο που θα έχει καλύτερη ποιότητα ζωής. Ο Francois Payen που είχε κουράρει τον Γερμανό πιλότο για όσους μήνες νοσηλεύτηκε στην κλινική της Grenoble, είχε τονίσει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζονται τουλάχιστον τρία χρόνια για να υπάρξει κάποια βελτίωση...
Η παρέμβαση της Marca
Η Marca αποφάσισε να πάρει θέση δημοσιεύοντας την Τετάρτη 11/6 άρθρο που φέρει τον εξής τίτλο "Η κατάσταση του Michael Schumacher είναι εύθραυστη, όχι όμως κρίσιμη".
Επικαλούμενη επίσημες πηγές, η κορυφαία ισπανική αθλητική εφημερίδα, μέσω της ιστοσελίδας της, αναφέρει μεταξύ άλλων "μετά τις φήμες που εξαπλώθηκαν αυτήν την εβδομάδα σχετικά με την υγεία του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, επίσημες πηγές μας ενημέρωσαν πως δεν υπάρχει ούτε πρόοδος, αλλά ούτε και επιδείνωση".
 
"Η αλήθεια είναι ότι αυτά που γράφονται και λέγονται δεν είναι τίποτα παραπάνω από φήμες", σημειώνει, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει αυτό που νγωρίζουμε καιρό τώρα: "Παραμένει ξύπνιος στο σπίτι του στην Ελβετία, χωρίς να μπορεί να επικοινωνεί με τον κόσμο, συνεχίζοντας να δίνει τη μάχη του εδώ και δυόμιση χρόνια".
Έτσι, ή έστω κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και ας μην ακολουθούμε, κάπως ηδονοβλεπτικά και αρκετά αδιάκριτα ό,τι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια