FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Renault ME NEO COCKPIT VS Mercedes -TI EXEI H Red Bull.

Η Renault επισπεύδει τη χρήση του νέου κινητήρα κατά έναν αγώνα, ύστερα από τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των δοκιμών της Βαρκελώνης.
 

Η Renault ετοιμάζει εδώ και βδομάδες έναν αναβαθμισμένο κινητήρα τόσο για την εργοστασιακή της ομάδα όσο και για τη Red Bull. Η βελτίωση είναι σημαντική, όπως δήλωσαν τόσο ο Ricciardo όσο και ο Verstappen, αλλά και τα δεδομένα της τηλεμετρίας της εργοστασιακής ομάδας.
Formula 1: Ο νέος κινητήρας Renault θα ζορίσει τη Mercedes και θα διχάσει τη Red Bull.
Ο νέος κινητήρας προσφέρει περισσότερη ισχύ, αλλά και καλύτερη οικονομία και ανάκτηση ενέργειας. Με το πλεονέκτημα να υπολογίζεται σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή Remi Taffin στο μισό δευτερόλεπτο. Χωρίς μάλιστα να έχει χρειαστεί η Renault να ξοδέψει πολλά από τα tokens εξέλιξης που έχει στη διάθεσή της. Το τούρμπο είναι κατά δήλωση του Taffin ένας τομέας που τους απασχόλησε.
Ο κινητήρας αυτός είχε αρχικά προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην Καναδά, αλλά οι θετικές εντυπώσεις των οδηγών της Red Bull στην περίοδο δοκιμών της Βαρκελώνης που ακολούθησε αμέσως μετά το επεισοδιακό Grand Prix του περασμένου Σαββατοκύριακου, έκανε τελικά τους ανθρώπους της Renault να τον φέρουν νωρίτερα σε GP. Οπότε το ντεμπούτο θα γίνει στο Μονακό.

Η βιασύνη αυτή όμως δημιουργεί ένα πρόβλημα. Η Renault μπορεί να έχει έτοιμη μία κινητήρια μονάδα για κάθε μία από τις ομάδες που προμηθεύει, μέχρι το Montreal. Αυτό σημαίνει ότι στη Red Bull θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποιον από τους δύο οδηγούς θα δώσουν το πλεονέκτημα: Στο φλεγόμενο Max Verstappen που έχει την ορμή από την πρόσφατη πρώτη μεγάλη νίκη του και θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο; Ή στο θεωρούμενο ως τώρα βασικό οδηγό της ομάδας, τον πιο έμπειρο Daniel Ricciardo, η αξία και η ταχύτητα του οποίου είναι δεδομένα;

Η επιλογή δεν έχει μόνο θετική πλευρά. Υπάρχει και το ρίσκο. Διότι μπορεί η απόδοση να είναι υποσχόμενη, η αξιοπιστία του νέου συνόλου ωστόσο είναι ακόμη ερωτηματικό. Ο χειρισμός πάντως θέλει προσοχή, καθώς μπορεί να πυροδοτήσει έκρηξη στις σχέσεις των οδηγών, τόσο μεταξύ τους όσο και με την ομάδα. Και να βάλει την Red Bull σε μπελάδες, πράγμα που σαφώς δεν θέλουν αυτή τη στιγμή που θέλουν να δείξουν ότι η νίκη της Ισπανίας δεν είναι τυχαία και ότι βρίσκονται πραγματικά σε ανοδική τροχιά, ειδικά σε σχέση με τη Ferrari.

Για τη Renault τα πράγματα είναι πιο απλά. Αφού ο Magnussen ήταν αυτός που δοκίμασε τον κινητήρα στη Βαρκελώνη κι έτσι κι αλλιώς προηγείται στη βαθμολογία του Palmer.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια