FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

TA TELEYTAIA NEA ME THN FORMULA 1- PICS

Μετά και την ολοκλήρωση του Γκραν Πρι της Γερμανίας, πιλότοι, μηχανικοί, αφεντικά ομάδων και όλοι όσοι ασχολούνται με τη Formula1 έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις διακοπές τους για το καλοκαίρι. Το πρώτο μισό της σεζόν είναι παρελθόν και απομένει το δεύτερο για να μάθουμε ποιος θα είναι ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής.
Για την ακρίβεια έχει συμπληρωθεί πάνω από το πρώτο μισό, με δεδομένο ότι έχουν ολοκληρωθεί οι 12 αγώνες από τους 21. Αυτό σημαίνει ότι, με την επιστροφή στη δράση, μπαίνουμε στην τελική ευθεία και το gazzetta.gr ρίχνει μία ματιά στο τι έχουν καταφέρει οι ομάδες μέχρι τώρα τη φετινή χρονιά. Ας δούμε, λοιπόν, τι έχει πετύχει καθεμία ξεχωριστά.
Mercedes 415 βαθμοί
Για μία ακόμα χρονιά η Mercedes έχει... στήσει το δικό της πάρτι! Μόνο σ' έναν αγώνα έχει χάσει την πρωτιά (νίκη Φερστάπεν στη Βαρκελώνη), με τον Λιούις Χάμιλτον να μετράει 6 νίκες και τον Νίκο Ρόσμπεργκ να έχει μείνει στις 5. Οι δυο τους μάχονται για τον τίτλο, με τον Βρετανό να έχει το προβάδισμα.
Red Bull 256 βαθμοί*
Από τα προβλήματα της Renault, την αμφισβήτηση για τη γαλλική εταιρεία και, τελικά, τη συνέχιση της συνεργασίας με αυτή, στην ανοδική πορεία η Red Bull. Οι «κόκκινοι ταύροι» δείχνουν ότι τα έχουν αφήσει όλα πίσω και αγώνα με αγώνα παρουσιάζονται ολοένα και καλύτεροι. Γι' αυτό και το καλοκαιρινό διάλειμμα τους βρήκε στη δεύτερη θέση μπροστά από τη Ferrari.
Ferrari 242 βαθμοί
Βίοι αντίθετοι για τη Scuderia. Η ομάδα του Μαρανέλο δε θυμίζει σε τίποτα την περσινή χρονιά και φαίνεται πως έχει εστιάσει την προσοχή της στην επόμενη, αλλά και στη μεθεπόμενη χρονιά, έχοντας ουσιαστικά παρατήσει τη φετινή. Σε αντίθεση με την RB, εμφανίζεται ολοένα και πιο κακή και με τίποτα δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει νίκες.
Williams 96 βαθμοί
Από εκεί και πέρα, το... χάος! Η Williams βρίσκεται δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πιάσει τις τρεις πρώτες και απλά παλεύει για την τέταρτη θέση. Μία τρίτη θέση του Βαλτέρι Μπότας είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει έως τώρα στη σεζόν, με την ομάδα του Γκρόουβ να χρειάζεται μεγάλη βελτίωση για να ζήσει τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος.
Force India 81 βαθμοί
Δεν τα πάει άσχημα η Force India, που βρίσκεται στην πέμπτη θέση και δείχνει ικανή ακόμα και να... χτυπήσει την τέταρτη. Αυτή τη στιγμή έχει έναν πολύ ταλαντούχο πιλότο, τον Σέρχιο Πέρεζ, με τον «Τσέκο» να έχει μετρήσει δύο τρίτες θέσεις μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, τη στιγμή που ισάριθμες φορές έχει αναδειχθεί «Οδηγός της Ημέρας».
Toro Rosso 45 βαθμοί*
Σε... ρηχά νερά η Toro Rosso, που ήταν πιο ψηλά στη βαθμολογία τις προηγούμενες χρονιάς. Τα καλύτερα αποτελέσματα της ομάδας της Φαένζα είναι δύο έκτες θέσεις, μία με τον Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ και μία με τον Μαξ Φερστάπεν πριν προωθηθεί στη Red Bull. Η τρίτη θέση του Ντανιίλ Κβιάτ, που φαίνεται στη φωτογραφία είναι με τους «κόκκινους ταύρους» πριν τον υποβιβασμό του στην STR.
McLaren 42 βαθμοί**
Κάπως καλύτερα τα πράγματα φέτος στη McLaren, όμως και πάλι χρειάζεται σημαντική βελτίωση για να επιστρέψει κάποια στιγμή στο μέλλον στην κορυφή. Πάντως, παίρνει βαθμούς, με μία πέμπτη θέση του Φερνάντο Αλόνσο να είναι το καλύτερο αποτέλεσμα της ομάδας του Γουόκινγκ.
Haas 28 βαθμοί
Μπορεί να έχει μαζέψει μόνο 28 πόντους, αλλά μόνο ευχαριστημένη μπορεί να είναι η... νεοφώτιστη Haas. Μία πέμπτη θέση του Ρομάν Γκροζάν, που έχει ψηφιστεί και «Οδηγός της Ημέρας» δύο φορές, είναι ό,τι καλύτερο έχουν να δείξουν οι Αμερικανοί, που έχουν μπει δυνατά στην F1, σε αντίθεση με ό,τι έκαναν οι προηγούμενες ομάδες στα ντεμπούτα τους.
Renault 6 βαθμοί
Δύσκολα τα πράγματα για τη Renault στην επιστροφή της με ιδιόκτητη ομάδα. Οι Γάλλοι προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους και έως τώρα έχουν καταφέρει μία έβδομη θέση με τον Κέβιν Μάγκνουσεν, από την οποία η ομάδα του Ένστοουν έχει πάρει και τους μοναδικούς της βαθμούς.
Manor 1 βαθμός
Σε μεγάλο βαθμό έχει ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος, όμως η Manor παραμένει μία μικρή ομάδα, ωστόσο έχει έναν ταλαντούχο πιλότο στο δυναμικό της, τον Πασκάλ Βερλάιν, ο οποίος έχει πάρει τον μοναδικό πόντο στη σεζόν και δεν αποκλείεται στο μέλλον να έχει θέση σε καλύτερη ομάδα. Αυτός είναι ο δεύτερος βαθμός της Manor στη Formula1, καθώς ο έτερος είχε έρθει στο Μονακό το 2014 από τον αείμνηστο, πλέον, Ζουλς Μπιανκί, ως Marussia τότε.
Sauber 0 βαθμοί
Άλλη μία απογοητευτική χρονιά για τη Sauber. Η ελβετική ομάδα συνεχίζει να... ταλανίζεται από τα οικονομικά θέματα, κάτι που βγαίνει και στην πίστα. Ανταγωνισμός μηδέν και το καλύτερο που έχουν καταφέρει οι πιλότοι της είναι να τερματίσουν στην 12η θέση. Δύο φορές το έχει πράξει ο Μάρκους Έρικσον και μία ο Φελίπε Νασρ.
*Αν κάνει κανείς τις προσθέσεις, δε... βγαίνουν λόγω της ανταλλαγής που είχαμε των Φερστάπεν, Κβιάτ.
**Ούτε εδώ βγαίνει το άθροισμα διότι υπολείπεται ο ένας βαθμός του Στόφελ Φαντόρν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια