FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

F1: «επεισοδιακά» τα ελεύθερα δοκιμαστικά στο Μπακού

Η πρώτη γεύση από το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν ήταν συναρπαστικά για τους φιλάθλους. Γρήγοροι γύροι, καταπληκτική οδήγηση του Μαξ Φερστάπεν και αρκετά ατυχήματα, σε μια πίστα που δυσκόλεψε τους πιλότους της Formula 1, στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής. Η κίτρινη σημαία βγήκε πάνω από 100 φορές στη διάρκεια των δύο περιόδων των ελεύθερων δοκιμαστικών. Τα μονοθέσια είχαν γρήγορο ρυθμό, αλλά και αρκετά προβλήματα στην πίστα, με πολλές εξόδους.
Στην πρώτη περίοδο ο Πέρεζ με τη Force India είχε μία εντυπωσιακή έξοδο, δίχως πάντως να τραυματιστεί. Οι δύο Red Bull έδειξαν τις διαθέσεις τους από νωρίς, κάνοντας το 1-2, με το Φερστάπεν μπροστά από τον Ρικιάρντο. Ο Φέτελ που οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος ήταν 3ος ενώ ο Χάμιλτον 5ος. Ο Φερστάπεν ήταν πρώτος και στο δεύτερο σκέλος των δοκιμαστικών, αλλά ούτε αυτός γλύτωσε την έξοδο και μάλιστα δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το κομμάτι του «αγώνα». Έκανε πάντως και πάλι το γρηγορότερο γύρο.
Πίσω του αυτή τη φορά βρέθηκε ο Μπότας με τη Mercedes, μπαίνοντας σφήνα στις δύο Red Bull και ακολούθησαν οι Ferrari, ενώ ο Χάμιλτον ήταν ακόμη πιο πίσω, στη 10η θέση. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε μια «επαφή» με τη Ferrari του Ραϊκόνεν, ενώ τον τοίχο της πίστας είδαν και οι Κβίατ-Πάλμερ. Οι διαφορές πάντως των πρώτων ήταν έλαχιστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια