FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Φεύγει οριστικά η Mercedes από τη Formula1;

Έπειτα από συναπτά έτη ως κατασκευαστής κινητήρων, το 2010 ήρθε η ώρα για τη Mercedes να αποκτήσει τη δική της ιδιόκτητη ομάδα στη Formula1. Τα «ασημί βέλη» προέκυψαν από την αποχώρηση της Honda, την οποία ανέλαβε για μία χρονιά ο Ρος Μπρον για την μετονομάσει Brawn GP και να κατακτήσει τον τίτλο σε οδηγούς και κατασκευαστές. Για την ομάδα του Μπράκλεϊ το έργο ήταν δύσκολο, καθώς τις πρώτες χρονιές ήταν πολλά τα προβλήματα, όμως υπήρχε πλάνο και αυτό έφερε τις επιτυχίες από το 2014 μέχρι και πέρυσι. Οι Γερμανοί παραμένουν και φέτος σε υψηλό επίπεδο, ενώ έχουν στόχο να πράξουν το ίδιο και στο μέλλον. 
Ωστόσο, οι δηλώσεις του Έντι Τζόρνταν ήρθαν να βάλουν... φωτιά και να... ταράξουν τα νερά του σπορ, καθώς είπε πως η Mercedes θα... βγάλει την πρίζα στο τέλος του 2018. «Νομίζω ότι θα πάνε για τους τίτλους τη φετινή και την επόμενη χρονιά και μετά το Διοικητικό Συμβούλιο στη Στουτγκάρδη θα αποφασίσει να πουλήσει την ομάδα και να μείνει μόνο ως κατασκευαστής κινητήρων. Θα έκανα το ίδιο επειδή η Mercedes έχει κερδίσει τα πάντα και μπορεί μόνο να πάει χειρότερα από εδώ και στο εξής. Οπότε, είναι καλύτερο να επιστρέψει στην παλιά της επιχείρηση στη Formula1, που εξελίσσει και μοιράζει υψηλής τεχνολογίας κινητήρες», ήταν τα λόγια του πρώην αφεντικού ομάδας της F1 στο γερμανικό περιοδικό Auto Bild. 
Ωστόσο, αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από τη Mercedes, και μάλιστα η αντίδραση ήρθε άμεσα από τον Τότο Βολφ, ο οποίος χαρακτήρισε αβάσιμες τις φήμες και ξεκαθάρισε πως το συμβόλαιο της ομάδας του με τη διοίκηση της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού λήγει το 2020. «Οι φήμες είναι εντελώς αβάσιμες και δεν είναι τίποτα άλλο από κακή φημολογία. Η Mercedes έχει συμβόλαιο για τη συμμετοχή της στη Formula1 μέχρι το τέλος του 2020 και τώρα είναι σε συζητήσεις με τους νέους ιδιοκτήτες του σπορ για τον επόμενο ανταγωνιστικό κύκλο», είπε ο ισχυρός άνδρας των Γερμανών. Τέλος, να σημειωθεί πως την ίδια χρονιά λήγει το συμβόλαιο με όλες τις ομάδες, που βρίσκονται σε συζητήσεις με τη νέα ηγεσία της F1, όχι μόνο για το μέλλον τους, αλλά και για τους κανονισμούς στους κινητήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια