FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ MERCEDES GP ΣΥΝΤΟΜΑ;

Αλήθεια ή λόγια του ποτού; Όπως και να έχουν τα πράγματα, η αντιπαράθεση μεταξύ του Εντι Τζόρνταν και της ομάδας της Mercedes στη Formula 1 καλά κρατεί. Ο Ιρλανδός πρώην ιδιοκτήτης δικού του τιμ στη Formula 1 έχει τη φήμη του άριστου γνώστη των παρασκηνίων, οπότε η πρόβλεψή του περί αποχώρησης της Mercedes στα τέλη του 2018 από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει βαρύτητα. Όπως δήλωσε ο Τζόρνταν στο βρετανικό κανάλι Channel 4, «πιστεύω, ότι η Mercedes προσπαθεί να σπάσει το συμβόλαιό της με τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων. Και αυτό θα το πετύχει, πουλώντας την ομάδα της». Ο Εντι Τζόρνταν, που φέρει και το παρατσούκλι «o μάντης», είχε προβλέψει μεταξύ άλλων στο παρελθόν την επάνοδο του Μίκαελ Σουμάχερ στην ενεργό δράση και τη μεταγραφή του Λιούις Χάμιλτον στα «Ασημί Βέλη».
Εντονη ήταν η αντίδραση της Mercedes στους ισχυρισμούς του Τζόρνταν, που ανήκει στα πιο «γερά ποτήρια» του χώρου. Ο διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Τότο Βολφ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ήμουν πρόθυμος για κάθε κουτσομπολιό με τον Εντι, όμως για εμένα σταματά το αστείο, όταν γίνεται στην πλάτη 1.500 συνεργατών, που ανησυχούν για το μέλλον τους. Εχω δηλώσει ήδη σε μία συνέντευξη, ότι για εμένα είναι αυτό το θέμα πολύ σοβαρό. Δεν εγκαταλείπουμε τη Formula 1 και ούτε πρόκειται να το κάνει αυτό κάποιος από τους χορηγούς μας». Στο ερώτημα, γιατί επιμένει ο Τζόρνταν σε αυτές τις δηλώσεις, ο Βολφ απάντησε λακωνικά λέγοντας απλά «το ποτό», υπονοώντας ότι ο Ιρλανδός ήταν λίγο…ζαλισμένος από το αλκοόλ, όταν έκανε τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις. Ο Βολφ ζήτησε επίσης από τον Τζόρνταν να σταματήσει να διαδίδει τέτοιες φήμες, τις οποίες χαρακτήρισε ψεύτικες. Είναι η δεύτερη φορά πάντως, που ο «μάντης» ισχυρίζεται το ίδιο πράγμα. Για πρώτη φορά αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα με λεπτομέρειες πριν δύο εβδομάδες σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Auto Bild motorsport.
Εκεί είχε δηλώσει μεταξύ άλλων τα εξής για τη Mercedes: «Πιστεύω, ότι θα δώσουν μάχη για τον τίτλο εφέτος και του χρόνου και μετά θα αποφασίσει το ΔΣ στη Στουτγκάρδη, να πουλήσει την ομάδα και να παραμείνει στη Formula 1 μόνον ως προμηθευτής κινητήρων». Αυτό θα είχε - σύμφωνα με τον Τζόρνταν -νόημα, γιατί η Mercedes έχει πλέον μόνον να χάσει μετά το σερί κατακτήσεων Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων στο άθλημα. Γιαυτό και θα επικεντρωθεί στο μέλλον μόνον στην εξέλιξη και στην κατασκευή κινητήρων. Η Mercedes είχε διαψεύσει κατηγορηματικά αυτά τα σενάρια και είχε τονίσει, ότι το συμβόλαιό της με τους ιδιοκτήτες των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1 λήγει το 2020 και ότι διαπραγματεύεται ήδη με τη Liberty Media την ανανέωσή του. Μάλιστα και τότε είχε κατηγορήσει ο Βολφ τον Τζόρνταν, ότι έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις, επειδή «είχε τραβήξει λίγο παραπάνω το πάρτι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια