FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

H VW στη Formula 1;

H VW στη Formula 1;

Τη δόξα της Mercedes, που κατέκτησε χαλαρά το εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, φαίνεται ότι ζήλεψε η Volkswagen. Αυτό ισχυρίζεται τουλάχιστον το έγκυρο BBC σε ρεπορτάζ του, σύμφωνα με το οποίο η VW ζήτησε να γίνει μία μελέτη η οποία θα εξετάζει όλες τις παραμέτρους μίας ενδεχόμενης εμπλοκής της στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ.
Η εντολή δόθηκε στον πρώην διευθυντή της ομάδας της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι, που προσελήφθη πριν λίγες εβδομάδες από την Audi, θυγατρική μάρκα του ομίλου VW. Αυτή τη στιγμή συμμετέχει ο γερμανικός όμιλος με την Audi στο πρωτάθλημα DTM, με τη VW στο πρωτάθλημα WRC και με τις Porsche και Audi στο πρωτάθλημα WEC.
Το ΒΒC αναφέρει όμως, ότι η VW θεωρεί πολύ αποδοτικότερη μία μελλοντική συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, ασχέτως αν ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Μάρτιν Βίντερκορν, εμφανίζεται ευχαριστημένος με τη σημερινή κατάσταση. Λάδι στη φωτιά έριξαν και οι δηλώσεις του αρχιαναλυτή του BBC για τη Formula 1, Έντι Τζόρνταν. Ο Τζόρνταν, που ήταν επί χρόνια ιδιοκτήτης της ομάδας Jordan, υποστήριξε στην ηλεκτρονική έκδοση του BBC, ότι η VW ανήκει στη Formula 1 ως δεύτερος μεγαλύτερος αυτοκινητοκατασκευαστής στον κόσμο.
Για να γίνει πάντως κάτι τέτοιο πραγματικότητα, θα πρέπει να ξεπεραστεί ένα μεγάλο εμπόδιο, καθώς σύμφωνα με φήμες ο πρόεδρος του ομίλου VW, Φέρντιναντ Πιχ και ο Μπέρνι Έκλεστον βρίσκονται εδώ και χρόνια στα μαχαίρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια