FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Εντυπωσίασε τους ανθρώπους της West-Tec

Αν και οδηγούσε ένα παλαιότερο μονοθέσιο που υστερούσε σε ταχύτητα από τα άλλα που βρίσκονταν στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια και χωρίς να του εφαρμόσει η ομάδα νέα ελαστικά για λόγους τακτικής, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής κέρδισε τις εντυπώσεις στα διήμερα δοκιμαστικά με την Team West-Tec. Η βρετανική ομάδα συμμετέχει στη Formula Euro, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που βρίσκεται ένα βήμα κάτω από το GP3 Series και το οποίο το 2015 θα επισκεφτεί τις πίστες Nurburgring, Red Bull Ring, Jerez, Hungaroring, Silverstone, Spa, Monza και Βαρκελώνη. Ο Τζιωρτζής έλαβε μέρος για δεύτερη φορά σε δοκιμαστικά με την West-Tec, μετά την εμφάνιση του τον περασμένο Οκτώβρη στο Silverstone. Στόχος του 17χρονου Κύπριου πιλότου είναι να εξασφαλίσει θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015.
Name
Στα δοκιμαστικά που έγιναν στην ισπανική πόλη το διήμερο 18-19 Δεκεμβρίου, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα την πρώτη μέρα, λόγω προβλημάτων με το κάθισμα του μονοθεσίου, όμως τη δεύτερη μέρα πήρε τα πάνω του και κατέγραφε χρόνους πολύ κοντά στους -πιο έμπειρους- αντιπάλους του.
Ο ιδιοκτήτης της West-Tec, Τζον Μίλερ, από τη Βαλένθια όπου βρισκόταν, δήλωσε εντυπωσιασμένος με τον Τζιωρτζή: «Ο Βλαδίμηρος τα πήγε φανταστικά. Την πρώτη μέρα είχε κάποιες δυσκολίες, όμως τη δεύτερη μέρα βελτιώθηκε τρομερά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι». Ο Μίλερ, μιλώντας με τον Τζιωρτζή μετά τα δοκιμαστικά, του είπε χαρακτηριστικά πως «αν είχαμε αγώνα την επομένη, θα ήσουν στην πρώτη εξάδα με αυτή την εμφάνιση».
«Ήταν πολύ ενθαρρυντικά αυτά που μου είπε ο Τζον Μίλερ μετά τα δοκιμαστικά. Αν και στην καριέρα μου έχω μόνο δύο αγώνες εμπειρία στο εξωτερικό (σ.σ. στη Formula Russia) και τρία δοκιμαστικά, δεν ένιωθα να υστερώ σε τίποτα από τους άλλους οδηγούς», μας λέει ο 17χρονος Κύπριος πιλότος. «Μου ζήτησαν μέχρι τον Φεβρουάριο να ετοιμαστώ και άλλο σωματικά και αν τα καταφέρουμε, να πάω στην πίστα της Χερέθ για νέα δοκιμαστικά».
Το διήμερο των δοκιμαστικών
Την πρώτη μέρα των δοκιμαστικών στη Βαλένθια, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, ο Βλαδίμηρος αντιμετώπισε πρόβλημα με το κάθισμα του μονοθεσίου. «Ήταν πολύ αγχώδης η πρώτη μέρα, αφού περίμενα πως και πως τα δοκιμαστικά και τελικά δεν μπόρεσα να οδηγήσω όπως ήθελα. Όμως μέχρι το τέλος της ημέρας βρήκαμε τη λύση και έτσι τη δεύτερη μέρα τους… δώσαμε από πάνω!». Η εμφάνιση του Τζιωρτζή τη δεύτερη μέρα απέσπασε τα θετικά σχόλια απ΄ όλους στην ομάδα West-Tec. «Συνεχώς βελτίωνα τον χρόνο μου και αν και κρατήσαμε τα παλιά ελαστικά και η δική μου φόρμουλα ήταν πιο αδύναμη από τους άλλους, οι χρόνοι μου ήταν κοντά στους πρώτους. Είμαι πολύ χαρούμενος με τα αποτελέσματα και πλέον περιμένω την επόμενη ευκαιρία για να βγω στην πίστα».
- See more at: http://www.sigmalive.com/sports/auto/formula-1/191938/entyposiase-tous-anthropous-tis-westtec-o-tziortzis#sthash.VfM1yvCF.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια