Η McLaren-Honda ανακοίνωσε τη νέα ομάδα πιλότων της για το  2015. Πρόκειται για τους Fernando Alonso και Jenson Button. Ο Kevin Magnussen παραμένει σημαντικό μέλος της ομάδας, σαν πιλότος δοκιμών και αναπληρωματικός οδηγός.

Οι τρεις πιλότοι έχουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο, στο να ξαναφέρουν στην κορυφή ένα από τα πιο θρυλικά δίδυμα του σπορ, καθώς η McLaren και η Honda έχουν δημιουργήσει μία από τις πιο  ανταγωνιστικές συνεργασίες στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Honda άνοιξε νέους ορίζοντες τη δεκαετία του 1980 κατασκευάζοντας έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που ήταν ασυναγώνιστος σε ισχύ και απόδοση, και μεταξύ 1988 και 1992, η McLaren-Honda κέρδισε οκτώ παγκόσμια πρωταθλήματα και 44 grand prix, σημειώνοντας 53 pole positions και 30 ταχύτερους γύρους, σε 80 grand prix μόνο. 

Το 1988, δημιουργήθηκε το πιο επιτυχημένο μονοθέσιο F1 όλων των εποχών: το ασυναγώνιστο McLaren-Honda MP4/4, το οποίο θριάμβευσε στα χέρια των Ayrton Senna και Alain Prost κερδίζοντας σε 15 από τα 16 grand prix της σεζόν – ασύλληπτος αριθμός .

Για μία φορά ακόμα η ιαπωνική εταιρεία εξελίσσει το νέο επαναστατικό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα στις νέες εγκαταστάσεις της που εξυπηρετεί αποκλειστικά δραστηριότητες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, στη Sakura, Ιαπωνία. Με τέτοιο υπόβαθρο, η McLaren και η Honda δεσμεύονται τώρα να ξαναζωντανέψουν την πιο ανταγωνιστική συνεργασία στη Formula 1.

Ο Ayrton Senna, κατά την άποψη πολλών ο καλύτερος πιλότος στην ιστορία του σπορ, κέρδισε σε 30  από τα 44 grand prix που οι McLaren και Honda συμμετείχαν μεταξύ 1988 και 1992. 

Βαγγέλης Γκούμας