FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Η Alfa Romeo επιστρέφει(;) στην Formula 1

Η Alfa Romeo επιστρέφει(;) στην Formula 1Μπορεί το λανσάρισμα νέων μοντέλων από την Alfa Romeo και ειδικότερα της πολυδιαφημισμένηγς Giulia να αναβλήθηκε, ωστόσο, ο πρόεδρος της ιταλικής φίρμας δεν δίστασε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1.
O λόγος φυσικά για τον S. Marchionne o οποίος βλέπει την εμπλοκή της Alfa Romeo στη κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως μέρος του σχεδίου ανάκαμψης της ιστορικής φίρμας.
«Με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό της ως σπορ φίρμα, η Alfa Romeo θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο επιστροφής της στους αγώνες της Formula 1».

«Η Alfa Romeo είναι ικανή να κατασκευάσει ένα μονοθέσιο, όπως είναι ικανή να κατασκευάσει και έναν κινητήρα», δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου Fiat Chrysler στον ιταλικό Τύπο, περιγράφοντας παρόλα αυτά περισσότερο πιθανό-βιώσιμο το σενάριο που θέλει την επιστροφή της Alfa Romeo στην F1 να πραγματοποιείται με τη συμβολή της Ferrari.
Nα θυμίσουμε πως οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του 1950 και του 1951, G. Farina και J. M. Fangio, κατέκτησαν τον τίτλο πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου της Alfa Romeo, ωστόσο, τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 η ιταλική φίρμα αρκέστηκε στον ρόλο του προμηθευτή κινητήρων.
Το 1979 η Alfa Romeo επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 ως κατασκευαστής, πριν αποχωρήσει οριστικά από αυτό το 1986.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια