FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Με τις ευλογίες της Mercedes o Wehrlein στη Manor

Γράφει ο ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ
Ο Γερμανός, με ρίζες και από τη Μαυριτανία, θα κάνει φέτος το μεγάλο άλμα στην καριέρα του καθώς θα αγωνιστεί στη Formula 1 με την Manor, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες.«Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσω την καριέρα μου στη Formula 1 - είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ», σχολίασε ο Γερμανός που από το 2014 παράλληλα με τις αγωνιστικές του δραστηριότητες έχει αναλάβει και ρόλο δοκιμαστή της Mercedes AMG Petronas, ενώ έχει πραγματοποιήσει δοκιμές και με την Force India.
Ο Wehrlein ξεκίνησε την καριέρα του το 2004 από τα καρτ όπου διακρίθηκε κατακτώντας τίτλους. Το 2011 στέφθηκε Πρωταθλητής στο ADAC Formel Masters, ενώ την επόμενη χρονιά τερμάτισε 2ος στη Formula 3 Euro Series. Το 2013 μπήκε στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (DTM) με την Mercedes με την οποία στέφθηκε Πρωταθλητής το 2015.
 
Λέγεται πως η πρόσληψή του κόστισε περί τα 5-6 εκ. ευρώ στη Manor, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Autosport απέκτησε πρόσβαση στην αεροδυναμική σήραγγα στις εγκαταστάσεις του Brackley. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Wehrlein με την ομάδα είναι μονοετές.
Η Mercedes έχει το δικαίωμα να τον καλέσει πίσω ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα σε περίπτωση τραυματισμού ή ασθένειας κάποιου εκ των Lewis Hamilton - Nico Rosberg, αρκεί αυτή η απόφαση να μη ληφθεί τελευταία στιγμή, ώστε να μπορέσει η Manor να τον αντικαταστήσει.
 
Πλέον, για να συμπληρωθεί το παζλ του φετινού γκριντ απομένει ένα κομμάτι - αυτό του παρτενέρ του Γερμανού στη Manor. Τρεις είναι οι υποψήφιοι για τη θέση, οι: Alexander Rossi, Will Stevens και Rio Haryanto.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια