FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Τα "αποκαλυπτήρια" των νέων μονοθεσίων

Η αντίστροφη μέτρηση για την νέα αγωνιστική σεζόν στη Formula 1 έχει ξεκινήσει. Η αυλαία του Πρωταθλήματος ανοίγει το 3ήμερο 18-20 Μαρτίου με τον αγώνα της Αυστραλίας, στο Αlbert Park της Μελβούρνης. Δεν απέχουμε και πολύ μέχρι τότε...
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ
Οι ομάδες δουλεύουν πυρετωδώς πάνω στα νέα τους μονοθέσια ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμες στα δύο τετραήμερα δοκιμών εξέλιξης που θα φιλοξενηθούν στην πίστα της Catalunya στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου.
Από τις έντεκα συνολικά ομάδες που θα λάβουν μέρος στο φετινό Πρωτάθλημα, πέντε έχουν ανακοινώσει με κάθε επισημότητα τα πλάνα τους για τα αποκαλυπτήρια των νέων μονοθεσίων τους ενώ μία μας έχει ήδη παρουσιάσει το αγωνιστικό της "όπλο" για το 2016, έστω κι αν αυτό δεν έχει πάρει ακόμα την τελική του μορφή.Ο λόγος για τη Renault (πρώην Lotus) που παρουσίασε στις 3/2 το αγωνιστικό της πρόγραμμα για το 2016, καθώς επίσης και το μονοθέσιο με το οποίο επιστρέφει ως κατασκευαστής στην F1.
Γενικότερα, πάντως, μην περιμένετε φαντασμαγορικές παρουσιάσεις. Οι χρυσές εποχές που οι εταιρείες ξόδευαν πακτωλούς χρημάτων για μια παρουσίαση έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Οι περισσότερες επιλέγουν να κάνουν τα αποκαλυπτήρια των νέων “πολεμικών” μηχανών στην πίστα, λίγο πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών ή διαδικτυακά, μέσω των επίσημων ιστοσελίδων τους.
Στους παρακάτω πίνακες μπορείτε να δείτε το πότε και το που θα παρουσιάσουν οι ομάδες τα μονοθέσιά τους, καθώς επίσης και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης.
Παρουσιάσεις νέων μονοθεσίων
ΟΜΑΔΑΜΟΝΟΘΕΣΙΟ/ΚΙΝΗΤΗΡΑΣΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΤΟΠΟΣ
Renault F1R.S.16/Renault3/2Παρίσι
Red BullRB12/TAG Heuer17/2 (μόνο τη λιβρέα)Λονδίνο
McLarenMP4-31/Honda21/2Online
Haas???/Ferrari22/2Βαρκελώνη (Catalunya)
ManorMRT01/Mercedes22/2Βαρκελώνη (Catalunya)
SauberC35/Ferrari1/3Βαρκελώνη (Catalunya)
MercedesF1 W07/Mercedes??????
Ferrari???/Ferrari??????
Force IndiaVJM09/Mercedes??????
Toro RossoSTR11/Ferrari??????
WilliamsFW38/Mercedes??????
Χειμερινές δοκιμές εξέλιξης
ΠΙΣΤΑΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Catalunya (Βαρκελώνη)22 - 25 Φεβρουαρίου
Catalunya (Βαρκελώνη)1 - 4 Μαρτίοy

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια