FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

BAKU CIRCUIT KAI ME FORMULA TO 2017...

Όλα φαίνεται να είναι έτοιμα για τον πρώτο αγώνα της F1 στο Baku. Το Ευρωπαϊκό Grand Prix θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν το 3ήμερο 17-19 Ιουνίου και θα είναι ο όγδοος γύρος του πρωταθλήματος. 
 
Οι ομάδες και οι οδηγοί θα αγωνιστούν εκεί για πρώτη φορά και με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα σιρκουί δρόμου οι προκλήσεις είναι μεγάλες, με το Baku να θέλει να «κλέψει» λίγη από τη δόξα του Μονακό, μολονότι κάτι τέτοιο είναι μάλλον ανε΄φικτο.
 Η διαδρομή μέσα στην πόλη έχει μήκος 6,006 km και είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Περιλαμβάνει συνολικά 20 στροφές, ενώ σε κάποια σημεία της είναι αρκετά στενή με το πλάτος να μην ξεπερνά τα 7,6 μέτρα.
Με δεδομένο πως δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία από τον αγώνα, οι διοργανωτές βασιζόμενοι σε υπολογισμούς λένε πως η μέση ωριαία ταχύτητα που θα αναπτύξουν τα μονοθέσια είναι 211 km/h και ο μέσος χρόνος που θα γυρίζουν είναι στο 1 λεπτό και 42 δευτερόλεπτα. Αν ισχύσουν όλα αυτά, τότε μιλάμε για το πιο γρήγορο σιρκουί πόλης του πρωταθλήματος της F1.
 
Πάντως και για να πάρουμε μια πρώτη γεύση για το πώς θα είναι η πίστα (διαδρομή), οι οργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο με το μονοθέσιο του τοπικού Gulhuseyn Abdullayev.
Ο ίδιος αμέσως μετά δήλωσε πως οι πιο ενδιαφέρουσες στροφές είναι αυτές γύρω από τις πύλες Qosha Qala.
Ο Abdullayev πρόσθεσε πως μπορεί τώρα με την πίστα κενή να φαίνεται εύκολη η οδήγηση αλλά στην πράξη δεν θα είναι έτσι τα πράγματα όταν κάποιος θα μπλέξει στην κυκλοφορία με αργούς και γρήγορους οδηγούς. Πιστεύω, κατέληξε, πως θα έχουμε έναν πάρα πολύ ενδιαφέροντα αγώνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια