FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

TO COMEBACK TOY CHAMPIONSHIP

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ
Στους δρόμους το Πριγκιπάτου ο Βρετανός είχε και την τύχη με το μέρος του, καθώς πέρα από το ματ που έκανε η Mercedes στο κομμάτι της στρατηγικής, αλλά και την οδήγηση του Βρετανού, χρειάστηκε και η συνδρομή της Red Bull που τα έκανε… θάλασσα στο 2ο κάλεσμα του Ricciardo στα pits. Εκπληκτική εμφάνιση και από τον Sergio Perez που έφερε την Force India στην τρίτη θέση.
Τα σημεία κλειδιά που τον οδήγησαν στη νίκη ήταν τα εξής:
- Το ομαδικό πνεύμα που επέδειξε ο Nico Rosberg, όταν έκανε στην άκρη στον 15ο γύρο αφήνοντας τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να τον περάσει κάνοντας πράξη αυτό που του ζήτησε από τον ασύρματο η ομάδα, καθώς ο ρυθμός του δεν ήταν ανταγωνιστικός με αποτέλεσμα ο πρωτοπόρος Ricciardo να απομακρύνεται χρίζοντας σημαντική διαφορά μπροστά (είχε φτάσει στα 12,6” σε εκείνο το σημείο).
- Η στρατηγική της Mercedes που επέλεξε να τον αφήσει έξω με λάστιχα βροχής για 32 γύρους την ώρα που όλοι οι άλλοι -μαζί και ο Ricciardo- είχαν επισκεφθεί ήδη τα pits για να αλλάξουν σε intermidiates μιας και η αγωνιστική γραμμή είχε στεγνώσει. Η κίνηση ματ απέδωσε καρπούς με τον Hamilton να πραγματοποιεί την μοναδική του επίσκεψη στα pits στον 32ο γύρο για να αλλάξει σε slicks, βάζοντας την ultrasoft της Pirelli!
- Η ασυνεννοησία της Red Bull στο 2o pit stop του Ricciardo, με τον Αυστραλό να μπαίνει μέσα και να χάνει σημαντικό χρόνο καθώς οι μηχανικοί της ομάδας δεν ήταν προετοιμασμένοι και έψαχναν εκείνη την ώρα να βρουν το σετ της πολύ μαλακής γόμας που τελικά τοποθετήθηκε στην RB12 του Αυστραλού. Ήταν το καθοριστικό σημείο καθώς βγαίνοντας από τα pits o Ricciardo είδε τον Hamilton να έχει πάρει τα ηνία.
- H μαεστρική οδήγηση του Βρετανού που παρά την πίεση που δέχθηκε από τον Ricciardo για πάνω από 30 γύρους, επέδειξε ψυχραιμία φτάνοντας έτσι στη δεύτερη νίκη του στο Monaco.
Κατεβαίνεις από το μονοθέσιό σου έχπντας νικήσει στο Monaco και ο πρώτος άνθρωπους που συναντάς μπροστά σου είναι ο Justin Bieber! Ήμαρτον!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου. Δεν έχω λόγια… Προσευχόμουν για μια μέρα σαν κι αυτή. Είμαι ευλογημένος”, θα πει στις πρώτες του δηλώσεις ο Hamilton για να προσθέσει: “Πολλά συγχαρητήρια στον Daniel (Ricciardo). Έκανε φανταστική δουλειά σήμερα. Η πίεση που μου άσκησε ήταν μεγάλη. Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι και ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος αλλά πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για τον τρόπο που οδήγησε". 
Ο Αυστραλός από την πλευρά του ήταν έξω φρενών με την ομάδα του. “Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα με γαμ$%^&! Με κάλεσαν στα pits, δεν μπήκα από μόνος μου… έπρεπε να ήταν έτοιμοι. Πονάει. Πονάει… δεν έχω τίποτα άλλο να πω”, σχολίασε.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε συγνώμη από τον Daniel”, δήλωσε ο Helmut Marko προσθέτοντας πως: “Κάναμε δώρο στη Mercedes. δυστυχώς υπήρξε ασυνεννοησία και όχι σωστή επικοινωνία. Θα ερευνήσουμε το θέμα ώστε να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη. Το βέβαιο είναι πως πρόκειται για ανθρώπινο λάθος. Λυπάμαι πολύ για τον Daniel. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να του ζητήσω συγνώμη”.
Από κει και πέρα, ο Sergio Perez έκανε τρομερό αγώνα χαρίζοντας στην Force India το πρώτο της βάθρο για φέτος. Η προσπάθειά του ήταν εντυπωσιακή στη στενή διαδρομή του Πριγκιπάτου αν αναλογιστεί κανείς ότι πίσω του κράτησε με χαρακτηριστική άνεση τον Sebastian Vettel. 
Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Fernando Alonso με τη McLaren σε έναν θετικό αγώνα για την ομάδα που γιόρτασε στο Monaco τα 50 χρόνια από το ντεμπούτο της στην F1, καθώς και ο Jenson Button τερμάτισε στη βαθμολογούμενη 10άδα (9ος).
Ο Nico Hulkenberg ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή παρουσία της Force India στον αγώνα με τον καλύτερο τρόπο “κλέβοντας” λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό την έκτη θέση από τον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος, Nico Rosberg. Για τον Γερμανό που μετρούσε τρεις σερί νίκες στο Πριγκιπάτο ήταν ένας κακός αγώνας, καθώς σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να κινηθεί σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς. Το γεγονός του ότι τερμάτισε 93” πίσω από τον ομόσταβλό του, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. 
Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Felipe Massa με τη Williams.
Αρκετές ήταν οι εγκαταλείψεις λόγω εξόδων με σημαντικότερες αυτές του Kimi Raikkonen στον 11ο γύρο και του Max Verstappen στον 35ο γύρο και ενώ είχε φτάσει μέχρι την ένατη θέση κάνοντας μέχρι εκείνο το σημείο τρομερό αγώνα με θεαματικές προσπεράσεις.
Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 12 Ιουνίου με τον αγώνα του Καναδά.
Πρώτο θύμα ο Palmer…Πάει και ο Kimi…Ο Rosberg αφήνει τον Hamilton να περάσει στον 15ο γύρο, όπως του ζήτησε η Mercedes…Magnussen & Kvyat σε… τρυφερό ενσταντανέ στη Rascasse.Oι μηχανικοί της Red Bull ψάχνουν τις σωστές γόμες, ο Daniel Ricciardo χάνει πολύτιμο χρόνο και μαζί την πρωτιά…Στην Catalunya βρέθηκε στα ουράνια, στο Monaco, προσγειώθηκε απότομα ο Max Verstappen.Καλά τα… κατάφεραν οι δύο πιλότοι της Sauber στην Rascasse…Έσπασε το ρόδι ο Hamilton…

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια