FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

GP Καναδά - Race: Ο Hamilton κράτησε τον Vettel

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Παρά την εντυπωσιακή εκκίνηση του Vettel που πετάχτηκε σαν βέλος και πέρασε τις δύο Mercedes, ο Hamilton μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα έφτασε στην 5η του νίκη σε GP στον Καναδά. Το βάθρο συμπλήρωσε ο εκπληκτικός Bottas με την Williams ενώ ακολούθησε ο εντυπωσιακός για μία ακόμα φορά Verstappen με Red Bull.
«Float like a butterfly, sting like a bee.» Ήταν τα λόγια του Βρετανού στο team radio έπειτα από 70 γύρους στην πίστα στο Montreal του Καναδά. Ο ενθουσιασμός του Lewis Hamilton έπειτα από το GP του Καναδά ήταν έκδηλος και οι κινήσεις πυγμάχου μπροστά στην κάμερα λίγο πριν ανέβει στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου στο Circuit Gilles Villeneuve θύμιζαν εκείνες του αείμνηστου Muhammad Ali, στον οποίο αφιέρωσε και την 5η του νίκη σε Grand Prix γύρω από το τεχνητό νησάκι «Ile de Notre Dame».
Και η αλήθεια είναι ότι η «Notre Dame» του Montreal δείχνει να... συμπαθεί ιδιαίτερα τον Lewis (και το αντίθετο φυσικά) καθώς με έναν μαγικό τρόπο οι βασικοί του ανταγωνιστές παρότι προσπάθησαν σκληρά τελικά δεν κατάφεραν να τον εκθρονίσουν από το πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου. Η αρχή έγινε με την εντυπωσιακή πραγματικά εκκίνηση του Sebastian Vettel που βρέθηκε να οδηγάει τον αγώνα μπροστά από τις δύο Mercedes από την πρώτη κιόλας στροφή. Η στρατηγική της Ferrari όμως τελικά δεν εξόργησε μόνο αρκετούς από τους φανατικούς της Scuderia, αλλά για αρκετούς κόστισε και τη νίκη στον αγώνα για τον Vettel που παρότι πίεσε πάρα πολύ στο τελευταίο stint και έδειχνε ότι θα μπορούσε να «χτυπήσει» τον Lewis στους τελευταίους γύρους δύο λάθος φρεναρίσματα οδήγησαν σε μικροεξόδους και τελικά στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου για τον Γερμανό.
FORMULA 1 ALL-TIME WINS AFTER GP CANADA 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια