FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

FORMULA 1 ME 2017 EYXES KAI CIRCUTIS

Ο Ecclestone βάζει στον πάγο τα GP Γερμανίας και Βραζιλίας.

Τα πάνω κάτω έφερε για μια ακόμη φορά ο θείος Bernie στην F1 με όσα είπε στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την ανακοίνωση της συνεργασίας της F1 με την Heineken. Μάλιστα ο Ecclestone δεν δίστασε να ονομάσει δύο αγώνες που κινδυνεύουν να μείνουν έξω από το καλαντάρι του 2017, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.
Αρχικά ο Ecclestone  αναφέρθηκε στον γερμανικό αγώνα λέγοντας πως οι καινούργιοι ιδιοκτήτες του Nurburgring θεωρούν πολύ ακριβή την F1 και για το λόγο αυτό δεν βλέπει να γίνεται εκεί Grand Prix, την ώρα που το  Hochenheim δεν κατάφερε να μαζέψει πάνω από 55.000 θεατές, αριθμός που θεωρείται πολύ μικρός.  Έτσι, πάντα σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ecclestone, το γερμανικό GP που εναλλάσσεται μεταξύ Nürburgring και Hochenheim, δεν φαίνεται να έχει και το καλύτερο μέλλον… Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το Nürburgring έχει συμβόλαιο για το 2017 και το Hochenheim για το 2016 και το 2018.
Άσχημα τα μαντάτα όμως και για τη Βραζιλία, όπου η F1 φιλοξενείται από το 1972. Σε μια αποστροφή του λόγου του ο Ecclestone είπε πως δύσκολα θα δούμε τη Βραζιλία στο καλαντάρι του 2017, χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες εξηγήσεις.  Ωστόσο, επέμεινε πως το 2017 θα έχουμε 21 αγώνες κάτι που σημαίνει πως κάποιοι άλλοι καινούργιοι θα μπουν στο ημερολόγιο που όμως δεν κατονομάστηκαν.
Στον αντίποδα, φαίνεται να σώζεται η Monza αφού στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Heineken o αγώνας θα τελεί υπό την πλήρη χορηγία της, οπότε και βρέθηκαν τα χρήματα που έλειπαν από την ιταλική πίστα για να σωθεί το εκεί Grand Prix.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια