FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

O HAMILTON ME DAILY MAIL EXEI KINHMA...

Aυτές οι δηλώσεις σίγουρα θα συζητηθούν. Ενώ όλοι οι οδηγοί της Formula 1 ζητούν ολοένα ασφαλέστερες πίστες, ο Λιούις Χάμιλτον αναπολεί τα αυτοκινητοδρόμια παλαιάς κοπής με λιγότερες ζώνες διαφυγής. Ο Βρετανός πιλότος της Formula 1 θέλει να νιώθει τον κίνδυνο, όταν τρέχει και χρησιμοποίησε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα ΄΄Daily Mail’’ μία παρομοίωση από το ζωικό βασίλειο: «Είναι σαν να κάθεσαι απέναντι από μία κόμπρα. Το ερπετό θα μπορούσε να σε τσιμπήσει οποιαδήποτε στιγμή. Αν κάθεσαι κοντά του, τότε είναι φυσικά ο κίνδυνος μεγαλύτερος, να σε δαγκώσει στο πρόσωπο. Αν κάθεσαι όμως στο γραφείο του Τότο Βολφ, μπορείς να κάνεις κινήσεις και οτιδήποτε άλλο επιθυμείς. Τον καιρό που μεγάλωνα, ήταν η κόμπρα πολύ κοντά στη Formula 1, όμως τη διώχνουμε ολοένα και πιο μακριά». Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής παραδέχθηκε, ότι είναι της παλιάς σχολής, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «μου λείπουν οι παλιές πίστες, όπου δεν μπορούσες να περάσεις έτσι απλά τα όρια της λευκής γραμμής ή τα κερμπς. Τώρα περνάς πάνω από την άκρη των ορίων της πίστας ή πάνω από το χόρτο και επιστρέφεις πίσω. Αυτό κάνει ευκολότερη την προσαρμογή των νέων οδηγών».
Συμπλήρωσε επίσης ότι δεν υφίσταται στη σημερινή Formula 1 «ο παράγων φόβος» και ότι τα πράγματα είναι πιο απλά για τους ρούκις, όπως ο Μαξ Φερστάπεν. Ο 31χρονος δήλωσε, ότι ούτε ο ίδιος θα ήθελε να τραυματιστεί σοβαρά σε κάποιο ατύχημα στον αγώνα, όμως αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Ωστόσο ορισμένοι οδηγοί υπερβάλλουν κατά την άποψή του και ζητούν από τις πίστες προδιαγραφές αυτοκινητοδρόμου. «Δεν θέλουν να νιώθουν ανωμαλίες και ζητούν μεγάλες ζώνες διαφυγής και προστατευτικά τοιχία. Εκείνες τις στιγμές νιώθω, ότι είμαι λίγο ‘’της παλαιάς σχολής’’», ανέφερε ο Χάμιλτον χαρακτηριστικά. Ο πιλότος της Mercedes έφερε ως παράδειγμα τον τελευταίο αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν, λέγοντας ότι «κάτι τέτοιο έγινε την τελευταία εβδομάδα στο Μπακού, όπου ήθελαν να ανοίξουν περισσότερο την είσοδο στα πιτ, γιατί αλλιώς θα ήταν πολύ γρήγορη και επικίνδυνη.
Εγώ σκέφτηκα, ότι δεν είναι καθόλου επικίνδυνα εκεί! Βεβαίως, η πίστα ήταν δύσκολη, όμως έτσι θα πρέπει να είναι ένας αγώνας». Γιαυτό προτιμά τις ιστορικές πίστες, «όπου δεν υπάρχουν παντού ζώνες διαφυγής σαν πάρκινγκ σούπερ μάρκετ»! Μεγάλη συζήτηση άνοιξε πάντως ο Λιούις. Από τη μία χαιρόμαστε, που έχουν αναβαθμιστεί τα επίπεδα ασφαλείας των Γκραν Πρι και τα θανατηφόρα περιστατικά σπανίζουν και από την άλλη θέλουμε να διατηρήσουμε τον αυθεντικό χαρακτήρα των αγώνων. Ακόμη και τα πιο φωτισμένα μυαλά θα δυσκολεύονταν να λύσουν μία τέτοια εξίσωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια