FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Formula 1:NIKH RICARDO ME GP, το 1-2 η Red Bull

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ήταν ο νικητής στο γκραν πρι της Μαλαισίας, το οποίο διεξήχθη στην πίστα της Σεπάνγκ και ήταν ο 16ος αγώνας της χρονιάς στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα.
Ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull είδε πρώτος την καρό σημαία και πανηγύρισε την πρώτη εφετινή και συνολικά τέταρτη νίκη στην καριέρα του, μετά τις τρεις επιτυχίες του στη σεζόν του 2014. Ο Ρικιάρντο άφησε στην δεύτερη θέση τον «Ολλανδό» ομόσταυλό του, Μαξ Φερστάπεν, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes. Ο Γερμανός οδηγός είχε στην πρώτη στροφή επαφή με τη Ferrari του Γερμανού Σεμπάστιαν Φέτελ και έπεσε στην 17η θέση, ωστόσο κατάφερε τελικά να ανέβει στο βάθρο, αλλά και να αυξήσει το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών από τον Βρετανό «ομόσταυλό» του, Λιούις Χάμιλτον (288 βαθμοί έναντι 265), αφού ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής εγκατέλειψε με σπασμένο κινητήρα στον 41ο γύρο.Η εκκίνηση ήταν επεισοδιακή, καθώς ο Φέτελ είχε στην πρώτη στροφή επαφή με τον Ρόσμπεργκ, με αποτέλεσμα το μονοθέσιο της Ferrari να εγκαταλείψει και αυτό της Mercedes να πέσει στην 17η θέση. Στη συνέχεια ο Ρόσμπεργκ αντεπιτέθηκε για να κερδίσει θέσεις και στον 38ο γύρο πέρασε με μια μικρή επαφή τη Ferrari του Κίμι Ράικονεν, ανεβαίνοντας τέταρτος. Στον 41ο γύρο έσπασε ο κινητήρας του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος είχε την πρωτοπορία, με αποτέλεσμα ο Βρετανός να εγκαταλείψει, ενώ λίγο αργότερα οι αγωνοδίκες επέβαλαν ποινή δέκα δευτερολέπτων στον Ρόσμπεργκ, επειδή έκριναν ότι προκάλεσε σύγκρουση στο προσπέρασμα με τον Ράικονεν. Έτσι, ο Γερμανός έπρεπε να έχει διαφορά μεγαλύτερη των δέκα δευτερολέπτων από τον Φινλανδό για να πάρει την τρίτη θέση, κατάφερε να την αποκτήσει και ανέβηκε στο βάθρο, αυξάνοντας παράλληλα τη βαθμολογική διαφορά που τον χωρίζει από τον Χάμιλτον στο πρωτάθλημα των οδηγών. Στο μεταξύ, οι δύο Red Bull έδωσαν «μάχη» για την πρώτη θέση, με τον Φερστάπεν να πιέζει τον Ρικιάρντο, ωστόσο ο Αυστραλός κράτησε το προβάδισμα και τη νίκη.
Άξια αναφοράς είναι η εμφάνιση του Φερνάντο Αλόνσο στον σημερινό αγώνα. Αν και εκκίνησε από την 22η και τελευταία θέση, ο Ισπανός οδηγός της McLaren κατάφερε να τερματίσει έβδομος, ενώ ο Βρετανός Τζένσον Μπάτον με την άλλη McLaren, ο οποίος εκκίνησε για 300η φορά στην καριέρα του σε αγώνα Φόρμουλα Ένα (σ.σ. τρίτος στη σχετική λίστα πίσω από τον Βραζιλιάνο Ρούμπενς Μπαρικέλο με 322 και τον Γερμανό επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ, με 306) κατέλαβε την ένατη θέση. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα και το γεγονός ότι ο Βρετανός οδηγός της Renault, Τζόλιον Πάλμερ, τερμάτισε δέκατος και πήρε τον πρώτο βαθμό στην καριέρα του στη Φόρμουλα Ένα.
Επόμενος αγώνας της Φόρμουλα Ένα είναι το γκραν πρι της Ιαπωνίας, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 9 Οκτωβρίου.
Η βαθμολογούμενη δεκάδα του γκραν πρι της Μαλαισίας και οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών:
1. Ντάνιελ Ρικιάρντο (Αυστραλία/Red Bull) 1 ώρα 37:12.776
2. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) + 2.443
3. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Mercedes) + 25.516
4. Κίμι Ράικονεν (Φινλανδία/Ferrari) + 28.785
5. Βάλτερι Μπότας (Φινλανδία/Williams) + 1:01.582
6. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/Force India) + 1:03.794
7. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/McLaren) + 1:05.205
8. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Force India) + 1:14.062
9. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/McLaren) + 1:21.816
10. Τζόλιον Πάλμερ (Βρετανία/Renault) +

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια