FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

H FERRARI HTAN DOWN TO 2016 KAI DEITE TO...

Η ιταλική ομάδα έχει περάσει -και συνεχίζει να το κάνει- δύσκολα στη φετινή σεζόν, ύστερα από το στόχο για τον περυσινό τίτλο ως συνακόλουθο των τριών νικών το 2015. H Ferrari το 2016 δεν έχει πετύχει καμία νίκη και είναι τρίτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών πίσω από τις Mercedes και Red Bull. Η ομάδα βρέθηκε σε φάση αναδιάρθρωσης, ειδικά όσον αφορά το προσωπικό, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος που έφερε και την απομάκρυνση του τεχνικού διευθυντή της, James Allison.
Ο Baldisserri που αποχώρησε από τη Scuderia τον προηγούμενο χρόνο, αναγνωρίζει ότι η ιταλική ομάδα ζει υπό το καθεστώς ενός διαρκούς φόβου. «Δυστυχώς, ούτε ο Marchionne ούτε ο Arrivabene έχουν αγωνιστική εμπειρία, μια κουλτούρα που η σημερινή Scuderia έχει απωλέσει», είπε ο Baldisserri σε συνέντευξη στην Corriere dello Sport». «Υπάρχει ένα κλίμα φόβου. Τα παιδιά δεν παίρνουν ρίσκα από το φόβο της δυσμενούς», πρόσθεσε ο Ιταλός που καθοδηγούσε τους νεαρούς οδηγούς στην ακαδημία της Ferrari πριν την αποχώρησή του. Ο τεχνικός ανασχηματισμός στον οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω έχει οδηγήσει σε μία οριζόντια διάρθρωση της ομάδας με λιγότερους επικεφαλής, μια απόφαση που δεν βρίσκει σύμφωνο τον Baldisserri. «Δεν σημαίνει τίποτα», είπε σχετικά με την οριζόντια διάρθρωση. «Η αλυσίδα της διοίκησης στη πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από κάθετη. Πρέπει να είναι στρατιωτική», συνέχισε ο Baldisserri. «Υπάρχουν αυτοί εκεί μέσα που πρέπει να δείξουν το δρόμο, να κινητοποιήσουν τους ανθρώπους και, αν κάνεις ένα λάθος, δεν μπορεί να σε απολύουν. Αυτό συνέβη με τον Allison, μια μεγάλη απώλεια».
Ο Allison που άφησε τη Ferrari τον Ιούλιο, αντικαταστάθηκε από τον Mattia Binotto ως επικεφαλής τεχνικός διευθυντής, αλλά ο Baldisserri θεωρεί ότι ο Ιταλός δεν είναι το ιδανικό πρόσωπο για να ηγηθεί του τεχνικού τιμ. «Ο Mattia γνωρίζει πώς να κινητοποιήσει τον κόσμο, έχει μεγάλη εμπειρία, αλλά δεν είναι ένας τεχνικός διευθυντής», πρόσθεσε. «Γνωρίζει ότι δεν μπορεί να σχεδιάσει ένα μονοθέσιο και δεν έχει βαθιά γνώση στον τομέα των σασί, της αεροδυναμικής ή της μηχανολογικής πλευράς. Αντίθετα, θα μπορούσε να είναι ένας καλός γενικός διευθυντής της ομάδας». Ο Baldisserri επίσης θεωρεί ότι θα χρειαστεί η «ανάνηψη» του Sebastian Vettel, ύστερα από τη πολύ δύσκολη χρονιά που πέρασε και συνεχίζει να περνά εφέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια