FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

TA NEA TOY GP MALAISIAN KAI ME FERRARI

Οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στην πίστα της Sepang, ολοκληρώθηκαν με τους πιλότους της Mercedes να κάνουν το 1-2. Στο πρωϊνό session ταχύτερος ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Nico Rosberg, με τον Lewis Hamilton να παίρνει τη σκυτάλη στο FP2 σημειώνοντας και τον καλύτερο χρόνο της ημέρας με 1:34.944.
O Γερμανός δεν έχει νικήσει ποτέ στη Μαλαισία, ενώ ο Βρετανός τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει μια νίκη στο ενεργητικό, το 2014. Πίσω τους βρέθηκε το δίδυμο της Ferrari. Η Scuderia έχει πολύ καλή παράδοση στη συγκεκριμένη πίστα, όπως και οι Sebastian Vettel - Kimi Raikkonen που έχουν πετύχει τέσσερις και δύο νίκες αντίστοιχα. Ο Γερμανός, μάλιστα, που είναι και ο πολυνίκης της Sepang, είχε ανέβει πέρσι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου χαρίζοντας στην ιταλική ομάδα τη νίκη. Σε ρυθμό αγώνα οι Ferrari δείχνουν ανταγωνιστικές αφήνοντας υποσχέσεις.
Η δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών της Μαλαισίας δεν περιελάμβανε φωτιές, αλλά αισθητή αύξηση της θερμοκρασίας, αφού στην άσφαλτο έφτασε τους 56 βαθμούς Κελσίου. Από αυτή δεν πτοήθηκε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος βρέθηκε αυτή τη φορά στην κορυφή των χρόνων, με τη Mercedes να κυριαρχεί ξανά. Βέβαια, στο FP2 είδαμε τις διαφορές να μειώνονται, με τον δεύτερο Νίκο Ρόσμπεργκ να είναι στα 233 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον ομόσταυλό του και της Ferrari να μπαίνουν εντός του δευτερολέπτου, με τους Σεμπάστιαν Φέτελ, Κίμι Ραϊκόνεν να είναι στα 661 και 898 χιλιοστά, αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι Μαξ Φερστάπεν, Σέρχιο Πέρεζ, Φερνάντο Αλόνσο, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Νίκο Χούλκενμπεργκ, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Τζένσον Μπάτον, ο οποίος την Κυριακή (2/10) θα φτάσει εκτός απροόπτου τις 300 εκκινήσεις και θα γίνει ο τρίτος πιλότος στην ιστορία της Formula1 που πιάνει τον συγκεκριμένο αριθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια