FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

H FORMULA 1 EXEI LOVE FOR SALONIKA CITY

«To όνειρό μας έγινε πραγματικότητα. Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές», δηλώνουν με ενθουσιασμό οι πέντε μαθητές από τη Θεσσαλονίκη που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό σχεδιασμού μικρών μοντέλων αγωνιστικών αυτοκινήτων Formula 1, που διεξήχθη στο Austin του Τέξας. Οι μαθητές Κυριάκος Θεοφανίδης, Χαράλαμπος Κάλφας, Βασιλεία Νταβή, Στέλιος Μαυρομάτης και Αγγελική Σαμαρά, αποτελούν τους "Infinite Racing", την ομάδα που κυριάρχησε ανάμεσα σε 39 ομάδες από 23 χώρες, συγκεντρώνοντας συνολικά 852,3 βαθμούς έναντι 837,8 της δεύτερης ομάδας από την Αυστραλία και 770,5 της τρίτης από τη Γερμανία. Από εδώ και πέρα, οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των μεγάλων και πολυάριθμων τεχνικών επιτελείων της F1.
Η «Infinite Racing» παρουσίασε στο Τέξας τρία μοντέλα τα οποία κόστισαν συνολικά 7.500 ευρώ. Το μικρό μοντέλο της F1 έχει μήκος 18 εκατοστών και κινείται με ταχύτητα 20 μέτρα το δευτερόλεπτο. Την κίνησή του ωθεί η δύναμη που παράγει μία αμπούλα πεπιεσμένου διοξειδίου άνθρακα.
Τρία Βραβεία για τους μαθητές από τη Θεσσαλονίκη Η Ελληνική ομάδα κέρδισε συνολικά τρία βραβεία, το Pressure Challenge Award, το Knockout Competition Award και το Team Website Award ενώ ήταν στην τελική τριάδα και στα Enterprise Portofolio Award και Best Engineered Car Award. Και δεύτερη νίκη για την Ελλάδα Στην τελική δεκάδα βρέθηκε και η 2η Ελληνική συμμετοχή, η Aeolus Racing που ολοκλήρωσε την προσπάθεια της στην 7η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια