FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

H ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ SCHUMI ΜΈΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ...

Ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν είναι μόνον ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της Formula 1, αλλά και ένας από τους πλουσιότερους αθλητές του πλανήτη. 
Σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό Forbes, ο Σούμι έχει κερδίσει συνολικά στη διάρκεια της καριέρας του –αλλά και μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες- ένα δισεκατομμύριο δολάρια, δηλαδή γύρω στα 930 εκατομμύρια ευρώ! Σε αυτά περιλαμβάνονται όλα τα έσοδα από τα διάφορα συμβόλαια του Γερμανού με τις εκάστοτε ομάδες του, τους χορηγούς του, κλπ. Στο Τοp Ten των πλουσιότερων αθλητών της γης καταλαμβάνει ο Γερμανός πολυπρωταθλητής της Formula 1 την πέμπτη θέση και είναι ο μόνος εκπρόσωπος των μηχανοκίνητων σπορ. Στην κορυφαία θέση της λίστας φιγουράρει ο Μάικελ Τζόρνταν. Όπως αναφέρει το Forbes, ο έξι φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ έχει κερδίσει μέχρι σήμερα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως χάρη στα διαφημιστικά συμβόλαια, που έχει υπογράψει με τη Nike. Στις θέσεις δύο έως τέσσερα συναντούμε τρεις επαγγελματίες παίκτες του γκολφ και συγκεκριμένα τους Τάιγκερ Γουντς (1,35 δις δολάρια), Άρνολντ Πάλμερ (1,35 δις δολάρια) και Τζακ Νίκλαους με 1,15 δις δολάρια.
Ο ποδοσφαιριστής που έχει κερδίσει τα περισσότερα χρήματα μέχρι σήμερα είναι –σύμφωνα πάντοτε με το έγκριτο οικονομικό περιοδικό- ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με συνολικά έσοδα 730 εκατομμύρια δολάρια. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε, ότι όλες αυτές οι έρευνες βασίζονται σε ελλιπή στοιχεία, καθώς είναι αδύνατον να γνωρίζει κάποιος κάθε λεπτομέρεια τα ψιλά γράμματα και τα μυστικά των συμβολαίων των κορυφαίων αθλητών στα διάφορα σπορ. Ετσι πρόκειται ουσιαστικά για εκτιμήσεις, που δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν 100%. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 2012 είχε καταλάβει ο Μίκαελ Σουμάχερ σε μία ανάλογη λίστα της βρετανικής Sunday Times τη δεύτερη θέση στον πίνακα των πλουσιότερων αθλητών πίσω μόνον από τον Τάιγκερ Γουντς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια