FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Ρεκόρ προσπεράσεων ο Max Verstappen το 2016

Ο Max Verstappen έκανε φέτος περισσότερες προσπεράσεις από κάθε άλλον οδηγό στην F1. Για την ακρίβεια, είναι ο οδηγός με τις περισσότερες προσπεράσεις μέσα σε μία σεζόν, από το 1983 ως σήμερα.
Τα στατιστικά στοιχεία έχει κρατήσει και χθες έδωσε στην δημοσιότητα η Pirelli. Σύμφωνα με αυτά, ο Verstappen έκανε 78 προσπεράσεις σε μία σεζόν 21 αγώνων. Ο νεαρός Ολλανδός είχε τις περισσότερες προσπεράσεις και πέρσι, στην πρώτη του σεζόν στην F1, οδηγώντας για την Toro Rosso, με 49 σε 19 αγώνες. Στα στοιχεία της η Pirelli καταγράφει κάθε προσπέραση που σημειώνεται σε ολόκληρους γρήγορους γύρους, άρα αφήνει εκτός τον πρώτο γύρο. Και μόνο αν ο οδηγός που πέρασε διατηρεί ως το τέλος του γύρου την θέση που κέρδισε. Επίσης δεν καταχωρεί αλλαγές θέσεων που γίνονται ως αποτέλεσμα σοβαρής μηχανικής βλάβης και δεν προσμετρούν τα ντουμπλαρίσματα. Αυτός ο τρόπος μέτρησης κάνει ακόμη σημαντικότερο το επίτευγμα του Verstappen. Ο οποίος κέρδισε για 3η χρονιά στη σειρά το βραβείο της FIA για την «Ενέργεια της Χρονιάς», για την προσπέρασή του στον Rosberg στο GP Βραζιλίας.
 Το 2015, στην πρώτη του χρονιά, ο Verstappen παραδέχτηκε ότι τον βοήθησε στο να αναπτύξει την ικανότητά του στο προσπέρασμα η προπόνηση σε video games. Σύμφωνα πάλι με τα στοιχεία της Pirelli, o οδηγός με τις περισσότερες προσπεράσεις ανά αγώνα είναι ο Lewis Hamilton, ο οποίος έκανε 18 περάσματα στο GP της Κίνας. Ο οδηγός που δέχτηκε τα λιγότερα προσπεράσματα ήταν ο Vettel, με ένα μόλις, στην Βραζιλία, όταν τον πέρασε ο Verstappen. Ο Fernando Alonso είναι αυτός που κέρδισε τις περισσότερες θέσεις στον πρώτο γύρο, με 41. Συνολικά η Pirelli κατέγραψε 866 προσπεράσματα μέσα στη σεζόν, με τον μέσο όρο σύμφωνα με τα κριτήριά της να κυμαίνεται στα 41,2 ανά αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια