FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Μπότας στη Mercedes, Μάσα στη Williams

Ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας θα είναι τελικά ο αντικαταστάτης του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 Νίκο Ρόσμπεργκ στο μονοθέσιο της Mercedes για τη φετινή χρονιά, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Williams, η ομάδα με την οποία αγωνίστηκε φέτος, και η οποία με τη σειρά της κατάφερε να πείσει τον Βραζιλιάνο Φελίπε Μάσα να πάρει πίσω την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να καλύψει το κενό του 27χρονου Φινλανδού πιλότου.

“Η Williams με χαρά επιβεβαιώνει ότι ο Φελίπε Μάσα συμφώνησε να επιστρέψει στη Williams με μονοετή συμφωνία, επιστρέφοντας στην ενεργό δράση για να αντικαταστήσει τον Βάλτερι Μπότας, τον οποίο η ομάδα αποδέσμευσε για να ενταχθεί στη Mercedes για τη χρονιά 2017”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Williams.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχει κερδίσει ποτέ γκραν πρι στις τέσσερις σεζόν του στη Williams, ο Μπότας θα κληθεί φέτος να καλύψει το κενό που άφησε πίσω του ο Νίκο Ρόσμπεργκ στη Mercedes, όταν ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά λίγο μετά την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου την απόσυρσή του από τη Formula 1. Ομόσταυλός του στη Mercedes θα είναι ο Λούις Χάμιλτον, που πέρυσι κατέκτησε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Ρόσμπεργκ.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, τα ζευγάρια των οδηγών για τις ομάδες που θα αγωνιστούν φέτος στη Formula 1 (πλην της Manor που δεν έχει προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις) έχουν ως εξής:

Mercedes: Λούις Χάμιλτον, Βάλτερι Μπότας
Red Bull: Ντανιέλ Ρικιάρντο, Μαξ Φερστάπεν
Ferrari: Σεμπάστιαν Φέτελ, Κίμι Ράικονεν
Force India: Σέρχιο Πέρες, Εστεμπάν Οκόν
Williams: Φελίπε Μάσα, Λανς Στρολ
McLaren: Φερνάντο Αλόνσο, Στόφελ Βαντόρν
Toro Rosso: Κάρλος Σάινθ, Ντανίλ Κβίατ
Haas: Ρομέν Γκροζάν, Κέβιν Μάγκνουσεν
Renault: Νίκο Χούλκενμπεργκ, Τζόλιον Πάλμερ
Sauber: Μάρκους Έρικσον, Πασκάλ Βέρλαϊν

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια