FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Εξελιξεις στην F1 και δηλωσεις Kubica για το Πρωταθλημα

ΑΣ δούμε τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της F1 λίγο καιρό προτού ξεκινήσει το Πρωτάθλημα.

*ΠΥΡ και μανία για τα τεκταινόμενα πέρσι στο Gran Prix της Σιγκαπούρης παραμένει ο Luca di Montezemolo και το δηλώνει παντού. Ο ισχυρός πρόεδρος της Ferrari, που τα πήρε στο κρανίο καθώς η ομάδα του τα πήγε χάλια απογοητεύοντας τους πάντες, αρχίζοντας μία μικρή βεντέτα με τον Bernie Ecclestone με δηλώσεις γιατσίρκο και κλόουν, αυτή την φορά άσκησε δριμεία κριτική τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρουν 2 circuit πόλης και το Μοντε Κάρλο της χλιδής αρκεί για την F1. Προφανώς αν η κόκκινη ομάδα τα πήγε περίφημα θα είχε διατυπώσει άλλη γνώμη οπότε θεωρείτε ένα καπρίτσιο των μεγαλοπλουσίων η δήλωσή του...
*Η Red Bull ετοιμάζεται μανιωδώς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2009 πιστεύοντας ότι θα ήταν έτοιμη μέσα Φεβρουαρίου. Ετσι επιλέγησαν ορισμένες ημέρες ώστε να ταυτιστεί με την εκκίνηση που θα έκανε η Force India. Οι πληροφορίες από το εργοστάσιο στο Milton-Keynes, διαρρέουν ότι είναι ανέφικτο να εφαρμοστούν οι ημερομηνίες. Οι πρόσφατες ενδείξεις διατυπώνουν την άποψη ότι τα νέα όπλα των Red Bull Racing και Scuderia Toro Rosso θα ξεκινήσουν να κάνουν το ντεμπούτο τους στην πίστα κοντά στον Μάρτιο.
*Το 2008 ήταν η ομορφότερη χρονιά της καριέρας του, αισθάνοντας την υπεροχή με την πρώτη του νίκη στη Formula 1, με μια επιτυχία που τον αναδεικνύει στην κορυφή του καλύτερου οδηγού στο άθλημα αλλά φαίνεται ότι με τίποτα δεν ικανοποιείται πλέον ο Robert Kubica. Ο Πολωνός που δηλώνει αισιόδοξος έχει έναν ξεκάθαρο στόχο στο κεφάλι του και δεν θα είναι ικανοποιημένος προτού τον πετύχει: να τελειώσει ως παγκόσμιος πρωταθλητής!
*ΤΕΛΟΣ ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Schumi τόνισε στην ιταλική εφημερίδα La Republica: «Αν ο Lewis έχανε ξανά τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα της σεζόν θα έβλαπτε τη φήμη του. Αν σου συμβεί μία φορά είναι κάτι μεμονωμένο αλλά τη 2η φορά αρχίζει να γίνεται συνήθεια. Αν έχανε ξανά το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του θα ήταν κακός οιωνός για την καριέρα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια