FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Αλλαγή Κανονισμου για εισοδο στα pits με αυτοκινητο ασφαλειας

Στο γενικότερο πλαίσιο των αλλαγών κανονισμών για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, η FIA προχώρησε και σε μία μετατροπή σε αυτόν που αφορά την είσοδο μονοθεσίων στα pits την ώρα που στην πίστα βγαίνει αυτοκίνητο ασφαλείας.
Από το 2007 τα pits έκλειναν και δεν επιτρεπόταν η είσοδος, με τους παραβάτες να τιμωρούνται κατά τη διάρκεια του αγώνα. Από το 2009 θα επιτρέπεται η είσοδος μετά από ένα χρονικό διάστημα από τη στιγμή που θα βγει στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.
Στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του μονοθεσίου (ECU) θα προστεθεί μία ρύθμιση που θα ειδοποιεί τον οδηγό ότι στην πίστα βρίσκεται αυτοκίνητο ελέγχου (safety car mode) και μετά το πέρασμα ενός χρονικού διαστήματος ορισμένων δευτερολέπτων που θα καθοριστεί από τη FIA, το μονοθέσιο θα μπορεί να κάνει pit stop.
"Οι οδηγοί δεν θα μπορούν να μπουν στα pits νωρίτερα από ό,τι το ECU θα τους δείχνει. Σκοπεύουμε να ορίσουμε ένα ελάχιστο χρονικό όριο. Οταν υπάρχει αυτοκίνητο ασφαλείας, ένα μήνυμα θα εμφανίζεται σε όλα τα αυτοκίνητα και θα υπολογίζεται ο χρόνος που χρειάζεται μέχρι να επιτραπεί η είσοδος στα pits. Ο οδηγός θα πρέπει να το σεβαστεί αυτό", δήλωσε ο τεχνικός έφορος της FIA, Charlie Whiting.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια