FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ VETTEL-WEBBER


Κόντρα επιπέδου τηλεοπτικού ριάλιτι ξέσπασε στα ενδότερα της Red Bull μετά το Γκραν Πρι της Μαλαισίας. Ο πρωταθλητής Κόσμου Σεμπάστιαν Φέτελ προσπέρασε τον «ομόσταβλό» του Μαρκ Ουέμπερ ενώ υπήρχε ρητή εντολή από την ομάδα για το αντίθετο και εισέπραξε ως βουβό σχόλιο ένα μεγαλοπρεπές «κωλοδάχτυλο», με αδιάψευστο μάρτυρα την τηλεοπτική κάμερα. «Αυτό που έκανες ήταν ανόητο», ακούστηκε να λέει στον Φέτελ το επιτελείο της Red Bull τη στιγμή της προσπέρασης.
«Εκανα ένα τεράστιο λάθος, τα θαλάσσωσα κανονικά», ομολόγησε μετανιωμένος ο Φέτελ. «Επρεπε να ακολουθήσουμε τις εντολές, αλλά είχα εξαιρετικό ρυθμό στους τελευταίους γύρους και παρασύρθηκα. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Εσφαλα και ζητώ συγγνώμη. Θα πάω να βρω τον Μαρκ να του μιλήσω, για να αισθανθεί καλύτερα. Ελπίζω να μην είναι αναστατωμένος». Η σχολή Σουμάχερ ζει και βασιλεύει στη Γερμανία!
Ο Ουέμπερ δήλωσε εκνευρισμένος και απογοητευμένος από το φέρσιμο του Φέτελ. «Ενώ κατέβασα το ρυθμό και ετοιμαζόμουν για τον τερματισμό, βρέθηκα ξαφνικά μπλεγμένος σε μονομαχία. Ο Σεμπ αποφάσισε να κάνει το δικό του, ενώ ο αγώνας είχε τελειώσει». Εξίσου καυστικός ήταν ο εκπρόσωπος της Red Bull: «Εμείς δεν κάνουμε τέτοια, ούτε είμαστε σαν την Mercedes. Αντιμετωπίζουμε τους δύο πιλότους μας ως ίσους. Δώσαμε εντολή για συντηρητική κούρσα για να προστατεύσουμε τα ελαστικά, αφού είχαμε σιγουρέψει τη διπλή νίκη».
Στη μουσκεμένη πίστα του Σεπάνγκ, ο Φέτελ είδε τη σημαία με τα τετραγωνάκια για 27η φορά στην καριέρα του, πρώτη φέτος, με χρόνο 1:38:56.681. Ο πρωτοπόρος ώς τον 46ο γύρο Ουέμπερ τερμάτισε ακριβώς πίσω του, ενώ η MacLaren Mercedes υπαγόρευσε στον Νίκο Ρόσμπεργκ να χαρίσει την 3η θέση στο καινούργιο της κοσκινάκι, Λιούις Χάμιλτον (εξ ου οι μπηχτές των ανθρώπων της Red Bull). «Ο Ρόσμπεργκ άξιζε το βάθρο», ομολόγησε ο Βρετανός. Η Ferrari αρκέστηκε στην 5η θέση του Φελίπε Μάσα, αφού ο Φερνάντο Αλόνσο εγκατέλειψε στον πρώτο γύρο έπειτα από επαφή με τον Φέτελ και άφησε την πίστα καβάλα σε... παπάκι. Βαθμολογήθηκαν και οι Γκροσζάν (Lotus), Ραϊκόνεν (Lotus), Χούλκενμπεργκ (Sauber), Πέρες (McLaren), Βερνιέ (Toro Rosso).
Η κατάταξη των πιλότων: Φέτελ 40, Ραϊκόνεν 31, Ουέμπερ 26, Χάμιλτον 25, Μάσα 22, Αλόνσο 18, Ρόσμπεργκ 12, κ.λπ. Η Red Bull έφτασε τους 66 βαθμούς στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, έναντι 40 της Lotus και της Ferrari.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια