FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΣΤΗΝ F1

Στον προηγούμενο αγώνα στη Βαρκελώνη, ο Φερνάντο Αλόνσο πανηγύρισε την 32η νίκη στην καριέρα του. Στο κράνος που θα φορέσει στο πριγκιπάτο, επέλεξε να γιορτάσει την καριέρα του, συνθέτοντας το παζλ των νικών του στον παγκόσμιο χάρτη.

Φυσικά το χρώμα είναι το χρυσό, μια από τις αποχρώσεις που αγαπούν στο Μόντε Κάρλο. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα κομμάτι που περιμένει να ενωθεί στο παζλ, αρκεί πρώτα ο οδηγός της Ferrari να νικήσει την Κυριακή (26/5).
Ασημόσκονη ντύνει το κράνος του Ντάνιελ Ρικιάρντο της Toro Rosso, η οποία έχει σκορπίσει επάνω από τον ουρανό του πριγκιπάτου.
Ο Ρομαίν Γκροζάν της Lotus έχει περάσει άπειρες φορές μπροστά απο το Καζίνο του Μόντε Κάρλο. Προφανώς έχει μπει και μέσα αρκετές φορές. Με επίσημο ένδυμα κρατάει τα χαρτιά στα χέρια του. Αν και το λευκό χρώμα είναι αντιτηλεοπτικό και θα έπρεπε να του το είχε επισημάνει η γυναίκα του που είναι παρουσιάστρια στην τηλεόραση.
Το Μονακό, το οποίο αποκαλεί σπίτι, είναι η βάση που χρησιμοποίησε ο Λιούις Χάμιλτον στο καινούργιο κράνος του. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes εμπνεύστηκε από τα "ζωντανά" κράνη των οδηγών του MotoGP, καθώς την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στο Le Mans και αντάλλαξε κράνη με τον Χόρχε Λορένθο. Ωστόσο το σχέδιο θυμίζει τη δουλειά του Άλντο Ντρούντι, αφού στο πίσω μέρος ο Λιούις οδηγεί το σπορ αμάξι του με την Νικόλ στο πλευρό του και τον Ρόσκο, το αγγλικό bulldog του, ο οποίος τον συνοδεύει για τρίτη φορά σε Grand Prix!
Κι ενώ φαινόταν πως ο Χάμιλτον θα νικούσε με κάτω τα χέρια, ήρθε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο τρις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αλλάζει συχνά το κράνος του και στην καινούργια εκδοχή τιμάει την ιστορία του Grand Prix του Μονακό.
Ένα pin up των 50s με χαρακτηριστική πόζα φιγουράρει στο πίσω μέρος. Ξανθό όπως η Χάνα, η σύντροφος του. Ή έτσι μπορεί να φαντάστηκε ο Φέτελ πως μοιάζει η "πεινασμένη Χάιντι", το όνομα που έχει δώσει στο φετινό μονοθέσιο του.
Τελικά, λίγο πριν πέσει η καρό σημαία ο Ζαν-Έρικ Βερν πανηγύρισε και φέτος τη νίκη στο Μονακό. Μετά το περσινό κράνος-φόρο τιμής στον Ζαν Αλεζί, ο Γάλλος της Toro Rosso παρουσίασε ακόμα ένα κράνος αφιερωμένο σε έναν οδηγό.

Πρόκειται για αντίγραφο του κράνους του Φρανσουά Σεβέρ. Ο αδικοχαμένος οδηγος της Tyrell έφυγε από τη ζωή πριν από τριάντα χρόνια στο Γουότκινς Γκλεν. Τώρα γνωρίζουμε ποιον θα υποστηρίζει ο σερ Τζάκι Στιούαρτ στο Μονακό φέτος, αφού μετά το θάνατο του Σεβέρ αποσύρθηκε από τη Φόρμουλα 1.

Οι ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix του Μονακό διεξάγονται την Πέμπτη (23/5).

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια