FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ F1 ΜΕΤΡΑΕΙ..

Η Mercedes σε μια όμορφη εκδήλωση στο Μονακό έδωσε την ευκαιρία στο χορηγό της, την IWC να προσφέρει από ένα ρολόι στους δυο πιλότους της ομάδας, τους Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ. 

Αυτό έγινε λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα στον οποίο οι Mercedes έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο.Ο Ρόσμπεργκ πήρε την πρώτη του νίκη στο τόπο διαμονής του ενώ ο Χάμιλτον παρότι έχασε έδαφος κατάφερε να τερματίσει τελικά 4ος δίνοντας στην ομάδα πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. 

Φυσικά οι δυο τους απόλαυσαν το ξεχωριστό δώρο IWC που πλέον κοσμεί τον καρπό τους ενώ στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται επίσης: « Τα κοινά σημεία είναι πολλά: τεχνολογία, καινοτομία και υψηλός σχεδιασμός κυριαρχούν και στους δύο κλάδους καθώς και το γεγονός ότι προσδιορίζονται και οι δύο από το χρόνο. Η ομάδα της Mercedes προσπαθεί να νικήσει το ρολόι εμείς είμαστε το ρολόι. 
Με κοινή ιδεολογία και μια μακρόχρονη σχέση με την AMG, η συνεργασία ανάμεσα στην IWC Schaffhausen και την Mercedes F1 ήταν αναπόφευκτη. Ο oίκος υψηλής ωρολογοποιίας είναι ο επίσημος τεχνολογικός συνεργάτης (engineering partner) της ομάδας.
Ανάμεσα σε ένα μακρύ κατάλογο από κοινές επιρροές, η IWC και η Mercedes-Benz μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη μεταλλουργία. Πρωτοπόροι στη χρήση τιτανίου, η καθεμία στον κλάδο της: η IWC σε ένα σχέδιο του Ferdinand Porsche το 1980 (όταν ακόμη το τιτάνιο δεν είχε χρησιμοποιηθεί) και η Mercedes-Benz στους κινητήρες της V10 F1, στο τέλος της δεκαετίας του ’80. Tο τιτάνιο δε χρησιμοποιείται πια στη F1, παίζει όμως σημαντικό ρόλο στην IWC Schaffhausen και χαρακτηρίζει πολλά από τα μοντέλα της φετινής συλλογής Ingenieur. Εκτιμώ ότι η τεχνική επανάσταση στην ωρολογοποιία θα επιταχυνθεί τα επόμενα πέντε χρόνια λέει ο διευθυντής δημιουργικού της IWC Κρίστιαν Νούπ. Θα υπάρξουν εξελίξεις στον τομέα αποθήκευσης ενέργειας και υλικών. Παράλληλα με αυτήν την εξέλιξη, προβλέπω αυξανόμενο ενδιαφέρον για διαχρονική αισθητική σε συνδυασμό με την αναλογική τεχνολογία. Αυτό θα αντικατοπτρίσει την ανάγκη των πελατών να δουν τα μηχανικά ρολόγια σε εναρμόνιση με την καθημερινή τους ζωή, που θα γίνει ακόμη πιο ψηφιακή και αφαιρετική, μέσω της τεχνολογίας. Θα αναζητούν προϊόντα που θα καλύψουν αυτό το κενό». 

Πιθανότατα στο Καναδικό GP (9/6) οι Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ θα είναι ακριβείς στα ραντεβού τους, τώρα αν θα κυριαρχήσουν και στη μάχη με το χρονόμετρο όπως στους τελευταίους τέσσερις αγώνες μένει να το μάθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια