FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ Honda στην F1 ΚΑΙ ΤΩΡΑ;

Θέμα ημερών είναι η επιστροφή της Honda στη Formula 1, ως προμηθευτής κινητήρων, αρχικά στη McLaren, σύμφωνα με πολλά έγκυρα ιαπωνικά ΜΜΕ. Η συμφωνία του Ιάπωνα κατασκευαστή με τη McLaren, που θα ξεκινήσει από το 2015, θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, φέρεται να επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ιαπωνικού κολοσσού, Takanobu Ito. Οι φήμες για επιστροφή της Honda στη Formula 1 και επανασύνδεσή της με τη McLaren πύκνωσαν το τελευταίο διάστημα, λόγω του ότι το συμβόλαιο της Mercedes με τη McLaren λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν.

Με δεδομένο ότι από την επόμενη χρονιά αλλάζουν τα δεδομένα κινητήρων και από τους ατμοσφαιρικούς 2,4 λίτρων θα γίνει η μετάβαση στους 1,6 turbo, η McLaren θα διατηρήσει τη συνεργασία της με τoν Γερμανό κατασκευαστή για ακόμη ένα έτος και από το 2015 θα συμπορευτεί με τη Honda.
Η εμπλοκή της Honda στη Formula 1 ξεκίνησε το 1960, ωστόσο η εποχή της δόξας ήρθε από το 1988 έως το 1992, όταν συνεργάστηκε με τη McLaren και κέρδισε τέσσερις τίτλους στα πρωταθλήματα κατασκευαστών και οδηγών έχοντας 44 νίκες σε Grand Prix. Η Honda το 2008 ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το πρωτάθλημα της Formula 1. Το 2009 η ομάδα συνέχισε να αγωνίζεται για μια χρονιά ως Brawn GP και κέρδισε τα πρωταθλήματα κατασκευαστών και οδηγών με τον Jenson Button και team mate του τον Rubens Barrichello.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια