FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

F1 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ο HAMILTON ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

F1 Αυστραλία: Ο Hamilton κερδίζει και στις δύο πλευρές του κόσμουΟ Lewis Hamilton υπερασπίστηκε τον Παγκόσμιο Τίτλο του στην Formula 1 με μία εμφατική νίκη στο Grand Prix της Αυστραλίας ενώ ο Sebastian Vettel ξεκίνησε την καριέρα του στη Ferrari ένα podium.
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το 2015 ο Hamilton. Ο Βρετανός αφού πήρε την πρώτη pole position της χρονιάς κατέκτησε και την πρώτη νίκη για το νέο πρωτάθλημα.
Τα πρώτα προβλήματα για το 2015 ήταν αυτά της Manor (δεν αγωνίστηκε) αλλά και του Bottas δεν πήρε το «ΟΚ» από τους γιατρούς μετά τις τελευταίες εξετάσεις που έκανε στη μέση του. Προβλήματα είχαν και οι McLaren.Οι Magnussen και Kvyat έμειναν στον γύρο προθέρμανσης / σχηματισμού με πρόβλημα στον κινητήρα και στο κιβώτιο ταχυτήτων αντίστοιχα.
Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Hamilton έφυγε καθαρά μπροστά αλλά πίσω του έγινε ένα μεγάλο μπέρδεμα. Οι Rosberg και Massa κράτησαν τις θέσεις τους, το ίδιο κι ο Vettel. Όμως ο Γερμανός της Ferrari πάτησε άτσαλα πάνω στο πρώτο κερμπ με αποτέλεσμα να στριμώξει λίγο τον Raikkonen. Αυτός μείωσε ταχύτητα και χτυπήθηκε από πίσω από τον Nasr. Η επαφή τους έστειλε τη Sauber πάνω στο πίσω μέρος της Lotus του Maldonado κι εκείνος με τη σειρά του κατέληξε στις μπαριέρες. Αμέσως το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε στην πίστα, ώστε αυτή να καθαριστεί.
Όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας έφυγε ο Hamilton έμεινε μπροστά χωρίς προβλήματα. Στον 40ο γύρο ο Hamilton είχε μια διαφορά 3 δευτερολέπτων από τον Rosberg κι ο Vettel έλεγχε την κατάσταση από την 3η θέση. Massa και Raikkonen ακολουθούσαν στην 4η και 5η θέση με σχεδόν 5 δευτερόλεπτα να τους χωρίζουν. Ο Nasr στην 6η θέση κρατούσε πίσω του τον Ricciardo χάρη στον κινητήρα της Ferrari.
Στον 41ο γύρο ο Raikkonen μπήκε για το 2ο pitstop του κι έβαλε τη μέση γόμα. Όμως λίγο μετά έκανε στην άκρη κι εγκατέλειψε όπως του ζήτησε η Ferrari. Στο pitstop του, η ομάδα του έδωσε το ΟΚ να φύγει αλλά οι μηχανικοί δεν είχαν προλάβει να κουμπώσουν το πίσω αριστερά ελαστικό που είχε κολλήσει.
Στον 50ο γύρο ο Hamilton έλεγχε τη διαφορά του από τον Rosberg. Ο Vettel στην τρίτη θέση ήταν 28 δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφή και είχε τον Massa 2,5 δευτερόλεπτα πίσω του. Ο Nasr μετά την εγκατάλειψη του Raikkonen είχε ανέβει 5ος έχοντας τον Ricciardo στα 5 δευτερόλεπτα πίσω του. Τη 10άδα σε εκείνο το σημείο συμπλήρωναν οι Hulkenberg, Sainz, Ericsson και Perez. Ο Button ήταν 11ος και τελευταίος.
Όταν έπεσε η καρό σημαία ο Hamilton ήταν στην κορυφή κατακτώντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα του 2015. Ο Rosberg συμπλήρωσε το 1-2 της Mercedes χωρίς να απειλήσει για τη νίκη. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Vettel δίνοντας χαρά κι ελπίδες στη Ferrari.Οι Massa, Nasr, Ricciardo, Hulkenberg, Ericsson, Sainz και Perez συμπλήρωσαν τη δεκάδα. Ο Button τερμάτισε στον πρώτο του αγώνα με τη McLaren-Honda, 11ος και τελευταίος.
Ο Hamilton έχει 25 βαθμούς, o Rosberg 18, o Vettel 15, o Massa 12 κι ο Nasr 10. Το πρωτάθλημα της F1 συνεχίζεται σε δύο εβδομάδες με το Grand Prix Μαλαισίας.
Τα αποτελέσματα
  1. Lewis Hamilton(Mercedes) 1. 31:54,067"
  2. Nico Rosberg(Mercedes) +1,360"
  3. Sebastian Vettel (Ferrari) +34,523"
  4. Felipe Massa(Williams/Mercedes) +38,196"
  5. Felipe Nasr (Sauber/Ferrari) 1:35,149"
  6. Daniel Ricciardo (Red Bull/Renault) 1 Γύρος
  7. Nico Hulkenberg (Force India/Mercedes) 1 Γύρος
  8. Marcus Ericsson (Sauber/Ferrari) 1 Γύρος
  9. Carlos Sainz (Toro Rosso/Renault) 1 Γύρος
  10. Sergio Perez (Force India/Mercedes) 1 Γύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια