FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

TO F1KART.GR ΣΑΣ ΞΕΑΝΓΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

f1-2015-570
To Σαββατοκύριακο τα κόκκινα φώτα σβήνουν, ανάβουν τα πράσινα και τα μονοθέσια ξαναμπαίνουν στις πίστες για το πρωτάθλημα της F1 2015 και τοKoolNews.gr σας παρουσιάζει τα νέα δεδομένα, τις αλλαγές στα μονοθέσια, αλλά και τις μεταγραφές στις ομάδες...
Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας
Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 στην πίστα του Άμπου Ντάμπι ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήθελε να κλέψει το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του Λιούις Χάμιλτον, αφού μια μέρα νωρίτερα ο Νίκο είχε κερδίσει την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές. Το πρόβλημα όμως που έβγαλε ο κινητήρας του μονοθέσιου της Μερσεντές του στέρησε την δυνατότητα να στεφθεί πρωταθλητής καθώς τερμάτισε 14ος και ο Λιούις Χάμιλτον ήταν αυτός που πήρε το πρωτάθλημα, αφού ήταν ο πρώτος που αντίκρισε την καρό σημαία του τερματισμού και οι δύο πιλότοι ανανέωσαν τον ραντεβού τους για τη νέα σεζόν και τον Ρόζμπεργκ να θέλει να πάρει το αίμα του πίσω.
Σώθηκε η Marussia, αποχώρησε η Caterham
Οι δύο ομάδες αντιμετώπιζαν τεράστια οικονομικά προβλήματα και είχαν μπει υπό καθεστώς οικονομικής διαχείρισης. Η ομάδα της Marussia βρήκε κάποιον επενδυτή για να την βγάλει από το τέλμα που είχε περιέλθει κάτι που δεν συνέβη με τηνCaterham και παρότι ήταν στην λίστα της F1, αποχώρησε από το πρωτάθλημα και συνολικά υπάρχουν δέκα ομάδες. Για την πρώτη θέση υπάρχει αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά για τις θέσεις 2 έως 5 θα γίνει «σφαγή».
Το φαβορί
mercedes-570
Mercedes
Πέρυσι δεν είχαν αντίπαλο και όπως φαίνεται η γερμανική ομάδα ούτε φέτος θα δυσκολευτεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, έχοντας βέβαια στο δυναμικό τους δύο πολύ καλούς πιλότους που ξέρουν να διαχειρίζονται ένα απίστευτο μονοθέσιο που έχουν δημιουργήσει οι τεχνικοί της Mercedes. Ο λόγος για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον και τον παγκόσμιο δευτεραθλητή, Λιούις Χάμιλτον, όπου και φέτος αναμένεται να... λιώσουν τα ελαστικά τους και να έχουν τσίτα τα γκάζια για το ποιος θα παίρνει τις νίκες, γιατί ορισμένες φορές ο ανταγωνισμός στα εν οίκω είναι αποτελεσματικός και καλός.
Οι πιλότοι της Mercedes:
  • Λιούις Χάμιλτον
  • Νίκο Ρόσμπεργκ
Μάχη για τις θέσεις 2-5
red-bull-570
Red Bull Racing
Φέτος δεν δημιούργησαν και το καλύτερο μονοθέσιο που θα μπορούσαν, παρότι η αυστριακή ομάδα είναι επιτυχημένη αφού έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα, ωστόσο όμως, τόσο ο Ντάνιελ Ρικιάρντο όσο ο Ντάνιλ Κβίατ μαρτυρούν πως το μονοθέσιο της Red Bull Racing σε συνεργασία με την Renault δεν έχει την δυναμική που θα επιθυμούσαν. Ένα ακόμη πλήγμα βέβαια είναι και η φυγή του Σεμπάστιαν Φέτελ που εντάχθηκε στο δυναμικό της Scuderia Ferrari. Η Red Bull δεν είσαι σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με αυτό το μονοθέσιο, αφού μόνο σε κάποιο... όνειρο θα μπορούν να κοντράρουν στα ίσια την Mercedes των Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ.
Οι πιλότοι της Red Bull Racing:
  • Ντάνιελ Ρικιάρντο
  • Ντάνιλ Κβίατ
williams-570
Williams
Οι Βρετανοί πέρυσι δεν τα πήγαν και άσχημα. Τερμάτισαν στην 3η θέση των κατασκευαστών πίσω από την Red Bull και φέτος ξεκινουν με καλύτερες προδιαγραφές. Το μονοθέσιο θα φορέσει πάλι γερμανικό κινητήρα πιο εξελιγμένο, πιο αξιόπιστο και θα μπορέσει σαφώς να κοντράρει καλύτερα την Red Bull, μαζί με άλλες ομάδες που διεκδικούν την 2η θέση. Το οδηγικό καθεστώς δεν άλλαξε και οι Φελίπε Μάσα και Βάλτερ Μπότας παραμένουν πιστοί στρατιώτες της Williams και ελπίζουν αν όλα πάνε καλά, σε καλύτερη και πιο παραγωγική χρονιά από την περσινή.
Οι πιλότοι της Williams:
  • Φελίπε Μάσα
  • Βάλτερ Μπότας
ferrari-570
Ferrari
Στο στρατόπεδο του ιταλικού συλλόγου δεν... έκλαψαν που έφυγε ο Αλόνσο για την δεύτερη του θητεία στην Mclaren – Honda, αφού φρόντισαν να εντάξουν στο δυναμικό τους έναν πιλότο που στο παρελθόν έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής, έχει αποδείξει πολλές φορές τις δυνατότητές του στις πίστες και είχε ως όνειρο να οδηγήσει κάποια στιγμή το μονοθέσιο της Ferrari. Ο λόγος για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ό οποίος ανέβηκε επίπεδο και πλέον φοράει την φόρμα μιας ιστορικής ομάδας στο πρωτάθλημα της F1, την φόρμα που κάποτε φορούσε ο συμπατριώτης του. Μίκαελ Σουμάχερ.
Η Ferrari πέρυσι δεν είχε καλή χρονιά. Το πρωτάθλημα είχε χαθεί από τις αρχές και στο τέλος τερμάτισε στην 4η θέση πίσω από τις Red Bull και Williams. Φέτος όμως δεν είναι η χρονιά στρωμένη με ροδοπέταλα. Έγιναν κάποιες βελτιώσεις στο μονοθέσιο, αλλά δεν είναι και αυτό που θα βγάζει φωτιές. Συν τοις άλλοις, ο Φέτελ θέλει να αποδείξει πως αξίζει τη θέση το πρώτου οδηγού της Scuderia με τον Κίμι Ράικονεν να αποτελεί έναν αξιοπρεπή δεύτερο πιλότο του ιταλικού συλλόγου.
Οι πιλότοι της Ferrari:
  • Σεμπάστιαν Φέτελ
  • Kίμι Ράικονεν
mclaren-570
Mclaren Honda
Μετά το δίδυμο Χάμιλτον – Ρόσμπεργκ, το Αλόνσο – Μπάτον της Mclaren είναι το αμέσως επόμενο καλύτερο. Η Βρετανική εταιρεία όπου από φέτος ξεκίνησε συνεργασία με την Honda, έκανε την καλύτερη μεταγραφή καθώς πήρε τον Φερνάντο Αλόνσο από την Ferrari, όμως ο Ισπανός θα απουσιάσει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο GP της Μελβούρνης, λόγω διάσεισης που υπέστη στο κεφάλι στις δοκιμές στην Βαρκελώνη και την θέση του θα πάρει ο Μάγκνουσεν.
Η συνεργασία των δύο εταιριών περισσότερο προβληματισμό βγάζει παρά σιγουριά, αφού το μονοθέσιο της Mclaren στερεί κατά πολύ σε αξιοπιστία. Μπορεί να υπάρχουν δύο πολύ καλοί πιλότοι, όμως ακόμη και ο καλύτερος ΣΕΦ του κόσμου αν πάρει στα χέρια του... σάπια υλικά τότε το φαγητό που θα φτιάξει θα είναι για πέταμα. Εκτός και αν στον βρετανικό σύλλογο τα πράγματα αλλάξουν συνταρακτικά.
Οι πιλότοι της Mclaren:
  • Φερνάντο Αλόνσο
  • Τζένον Μπάντον
Το παζλ των ομάδων
Παραπάνω σας αναφέραμε το φαβορί για το πρωτάθλημα και τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τις θέσεις από το 2 έως το 5 και υπάρχουν ακόμη πέντε ομάδες. Συγκεκριμένα είναι η Toro Roso, η Force India, η Marussia, η Lotus και η Sauber

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια