FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ..

Μετά από τρεις εβδομάδες διακοπής το πρωτάθλημα της Formula 1 επιστρέφει στη δράση το προσεχές τριήμερο (26-28/7).
Ομάδες και πιλότοι ταξιδεύουν στη ζεστή Ουγγαρία -σύμφωνα με τις καιρικές προβλέψεις- για να πάρουν μέρος στο δέκατο γκραν πρι της σεζόν, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη των διακοπών του πρωταθλήματος της Formula 1, αφού το επόμενο γκραν πρι είναι προγραμματισμένο για τις 25 Αυγούστου.
Στο Hungaroring το κυνήγι του τίτλου συνεχίζεται με το Σεμπάστιαν Φέτελ να βρίσκεται στην κορυφή και να έχει 34 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Φερνάντο Αλόνσο.
Την πρώτη τριάδα της κορυφής συμπληρώνει ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος απέχει εφτά βαθμούς από τον Ισπανό και 41 από τον πρωτοπόρο, Σεμπάστιαν Φέτελ.
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πηγαίνει στην Ουγγαρία, έχοντας τέσσερις καρό σημαίες τη φετινή σεζόν (Μαλαισία, Μπαχρέιν, Καναδάς, Γερμανία) και θέλει να ανέβει ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου και να «σπάσει το ρόδι» στην πίστα του Hungaroring.

Βαθμολογία πιλότων

1. Φέτελ 157
2. Αλόνσο 123
3. Ραϊκόνεν 116
4. Χάμιλτον 99
5. Γουέμπερ 93
6. Ρόσμπεργκ 84
7. Μάσα 57
8. Γκροσάν 41
9. Ντι Ρέστα 36
10. Μπάτον 33

Λίγα λόγια για την πίστα...

Το Hungaroring με τις μεγάλες ευθείες και τις τρεις κλειστές στροφές, υποδέχεται τις ομάδες και τα μονοθέσια για το δέκατο γκραν πρι της σεζόν. Οι μηχανικοί για ακόμη μια φορά έχουν δύσκολο έργο, καθώς θα πρέπει να στήσουν το μονοθέσιο με κατάλληλο τρόπο, ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Ουγγαρίας.
Χαρακτηριστικό του εν λόγω σιρκουί είναι το μικρό πλάτος της πίστας και οι κλειστές στροφές, που θυμίζουν κάτι από Μονακό.
Στο Hungaroring οι πιλότοι θα τρέξουν για 70 γύρους, διανύοντας συνολικά 306.630 χιλιόμετρα, καθώς η πίστα έχει μήκος 4.381 χιλιόμετρα. Σε αυτά τα χιλιόμετρα οι πιλότοι θα στρίψουν 14 φορές, οχτώ εκ των οποίων με δεξιά φορά, ενώ τις υπόλοιπες έξι με αριστερή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια