FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΟΡΟΙ ΣΤΑ PIT LANE ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ

Ο τραυματισμός του εικονολήπτη Πολ Άλεν στο γκραν πρι της Γερμανίας, μετά από το «καταστροφικό» pit stop της Red Bull-Renault στο μονοθέσιο του Μαρκ Ουέμπερ, ταρακούνησε τους υπεύθυνους της Formula 1.
Ύστερα από το συγκεκριμένο περιστατικό, η FIA αποφάσισε να ληφθούν περισσότερα μέτρα ασφαλείας εντός τού pit lane, και ειδικά στους χώρους όπου κυκλοφορούν  τα τηλεοπτικά συνεργεία. Έτσι από το Ουγγρικό Grand Prix στις 26-28 Ιουλίου, η FIA αποφάσισε ότι oι εικονολήπτες  θα βρίσκονται στο pit wall και δε θα έχουν το δικαίωμα να κινούνται ελεύθερα εντός τού pit lane, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Επίσης αποφασίστηκε τα σταματήσουν τα κοντινά πλάνα στα μονοθέσια την ώρα που μπαίνουν στα pit . 
Μάλιστα στην απόφαση αυτή συναινεί και ο επικεφαλής της  Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, ο οποίος παραδέχεται ότι «το pit lane είναι ένας επικίνδυνος χώρος, και αν  πάει στραβά οι συνέπειες θα  είναι δυσάρεστες. «Ίσως είναι καιρός να εξετάσουμε τον  εξοπλισμό ασφαλείας για όλα τα επιχειρησιακά άτομα που εργάζονται στο pit. Οι μηχανικοί να φορούν εξοπλισμό ασφαλείας και κράνηl». 
  Ο Μπέρνι Έκλεστοουν , Διευθύνων Σύμβουλος της FOM (Formula One Management) σε δηλώσεις του σχετικά με το περιστατικό και την λήψη νέων μέτρων ασφαλείας ανέφερε: «Είμαστε σε διαρκή επαφή με  όσους ασχολούνται με το θέμα ασφαλείας. Ο εικονολήπτης  απλά  βρέθηκε σε λάθος μέρος την πιο ακατάλληλη στιγμή. Από εδώ και πέρα τα τηλεοπτικά συνεργεία θα βρίσκονται  στο pit wall».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια