FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ROSBERG ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΛΑΣΤΙΧΑ

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes βγήκε θριαμβευτής στη μάχη των ελαστικών στην πίστα του Σίλβερστοουν. Είναι η δεύτερη φετινή νίκη (μετά το Μονακό) του γερμανού οδηγού, ο οποίος κατάφερε να εκμεταλλευθεί την ατυχία των Φέτελ και Χάμιλτον.
Ο τελευταίος είδε να διαλύεται το πίσω αριστερό λάστιχο (στον 8ο γύρο) και ενώ ήταν στην πρώτη θέση. Λίγα λεπτά αργότερα το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε ο Μάσα.  Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Φέτελ, που είχε περάσει μπροστά και φαινόταν ότι μπορούσε να νικήσει, όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από μηχανική βλάβη. Εξαιτίας των ελαστικών εγκατέλειψαν οι Βερνιέ, και Πέρες
«Η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό. Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη και θα πρέπει κάτι να γίνει», είπε ο Χάμιλτον, ο οποίος πάντως τερμάτισε τέταρτος. Η παγκόσμια ομοσπονδία θα έχει συνάντηση με την Pirelli για αυτό το θέμα την Τετάρτη.
Η κατάταξη 1. Ρόσμπεργκ (Mercedes), 2. Γουέμπερ (Red Bull), 3. Αλόνσο (Ferrari), 4. Χάμιλτον (Mercedes), 5. Ράικονεν (Lotus), 6. Μάσα (Ferrari), 7. Σούτιλ (Force India), 8. Ρικιάρντο (Toro Rosso).  
Στη βαθμολογία των οδηγών ο Φέτελ παραμένει στην πρώτη θέση με 132 βαθμούς και ακολουθούν οι Αλόνσο (111), Ράικονεν (98), Χάμιλτον (89), Γουέμπερ (87), Ρόσμπεργκ (82).
Στη βαθμολογία των κατασκευαστών, η Red Bull εχει 219 βαθμούς και ακολουθούν Mercedes 171, Ferrari 168, Lotus 124.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια