FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

F1: ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ ο Ricciardo

Στη δεύτερη ημέρα του Τεστ Νέων Οδηγών, η Infiniti Red Bull Racing μοίρασε το πρόγραμμά της ΔΟΚΙΜΕΣ ΝΕΩΝ ΟΔΗΓΩΝ – ΗΜΕΡΑ 2 Πίστα: Silverstone Οδηγοί: António Félix da Costa / Daniel Ricciardo Μονοθέσιο: RB9 Γύροι: 19 / 59 Καλύτερος χρόνος: 1:33.958 / 1.33.187 Ταχύτερος γύρος: D. Ricciardo (Toro Rosso), 1:32.972 Έ
ναν ιδιαίτερο ρόλο είχε στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας των δοκιμών της Formula 1 στο Silverstone o Daniel Ricciardo! Ο Αυστραλός είχε μία... γεμάτη ημέρα όπου οδήγησε για δύο ομάδες: το πρωί αξιολογώντας ελαστικά της Pirelli για λογαριασμό της Scuderia Toro Rosso, το απόγευμα... σε μία δική του αξιολόγηση από πλευράς Red Bull Racing! Ο βασικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Mark Webber το 2014, μοιράστηκε την RB9 με τον Antonio Felix da Costa. «Ήταν φανταστική η ευκαιρία που είχα να οδηγήσω το μονοθέσιο στη μιάμιση από τις τρεις ημέρες του τεστ. Είναι ένα καλό σημάδι πως η ομάδα πιστεύει πως μπορώ να ανταπεξέλθω σε ένα τόσο βαρύ εργασιακό φορτίο και να κάνω τη δουλειά σωστά.
Το να συνεργάζεσαι με μία πρωταθλήτρια ομάδα, είναι η καλύτερη εμπειρία εκμάθησης που μπορεί να έχει κανείς», σχολίασε ο da Costa. Όσο για τον Ricciardo, ακολούθησε το πρόγραμμα που είχε υποδείξει η Pirelli, σχετικά με την αξιολόγηση των νέων της ελαστικών. «Ήταν μία καλή ημέρα αλλά με πολλή δουλειά. Δεν έχω λοιπόν σαφή εικόνα. Έκανα πολλούς γύρους το απόγευμα και είμαι χαρούμενος για αυτό. Είχα μία μικρή έξοδο αλλά πέραν αυτού, ήταν μία ημέρα χωρίς προβλήματα. Η έξοδος ήρθε από δικό μου οδηγικό λάθος, έχασα το πίσω μέρος του μονοθεσίου στην είσοδο της στροφής. Γενικά ήταν μία καλή ευκαιρία να βρεθώ πίσω από το τιμόνι δύο διαφορετικών... θηρίων μέσα στην ίδια ημέρα. Σχετικά με τις αναπόφευκτες εικασίες, νομίζω πως η δουλειά μου σε αυτό το τεστ θα αξιολογηθεί από τη Red Bull αλλά έχω μισή σεζόν ακόμα με την Toro Rosso, θα επικεντρώσω άρα την προσοχή μου πάλι εκεί, χωρίς να αιχμαλωτιστώ σε φήμες και σενάρια που ίσως με αποπροσανατολίσουν», τόνισε ο Αυστραλός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια