FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Στο Bahrain Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ...

Μπορεί να είναι η δέκατη φορά που το Bahrain θα φιλοξενήσει αγώνα της F1, όμως είναι η πρώτη που αυτός θα γίνει υπό το φως των προβολέων.
Για το λόγο αυτό,η πίστα του Sakhir (σχεδιάστηκε από τον γερμανό μέτρ του είδους Hermann Tilke), εφοδιάστηκε με σύστημα φωτισμού που κόστισε ουκ ολίγα εκατομμύρια, έργο που ολοκληρώθηκε μετά από εργασίες 6 μηνών. Η πίστα, που βρίσκεται κυριολεκτικά στη... μέση του πουθενά, περιλαμβάνει 15 στροφές (9 δεξιές και 6 αριστερές) και 4 ευθείες (η μεγαλύτερη μήκους 1.090 μέτρων), με θεωρητικά τρία σημεία όπου είναι δυνατή η προσπέραση. 
Το βασικό πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι μηχανικοί είναι οι υψηλές θερμοκρασίες, την ώρα που οι πιλότοι έχουν την άμμο στο οδόστρωμα που σαφώς μειώνει τα επίπεδα πρόσφυσης.Εντονη είναι και η καταπόνηση των φρένων, αλλά και των ελαστικών, ειδικά στο φρενάρισμα στο τέλος της ευθείας εκκίνησης. 
 H Ferrari έχει την παράδοση με το μέρος της στην πίστα του Sakhir μετρώντας 4 νίκες στους 9 αγώνες που έχουν διεξαχθεί. Τις περισσότερες νίκες (τρεις) στο Bahrain τις έχει ο Fernando Alonso και από δύο έχουν ο Sebastian Vettel και ο Felipe Massa, ενώ Raikkonen και  Hamilton, δεν έχουν νικήσει ποτέ εκεί.
Ωστόσο, η στατιστική δεν είναι και ικανή να προβλέψει τί θα γίνει φέτος με δεδομένες όλες τια αλλαγές που σημαδεύουν το πρωτάθλημα.
 Αυτό που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι να δούμε αν θα συνεχιστεί η κυριαρχία της Mercedes, ή αν η Red Bullβρήκε τον τρόπο να γίνει ακόμη καλύτερη και ανταγωνιστικότερη, την ώρα που η Ferrari θέλει και αυτή να ξεφύγει από την 4η θέση που πήρε στους δύο προηγούμενους αγώνες (5η στην Αυστραλία που έγινε 4η μετά την τιμωρία τουRicciardo) και επιτέλους να ανέβει στο βάθρο. Tην ίδια στιγμή δεν πρέπει να υποτιμούμε και να παραβλέπουμε τηνMcLaren που δείχνει να θέλει ένα "κλικ" για να αποδείξει ότι μπορεί και αυτή... 
 Με όλα αυτά, οι ελεύθερες δοκιμές την Παρασκευή θα δείξουν πολλά, αλλά τα καλύτερα θα τα δούμε την Κυριακή το απόγευμα. 
GP BAHRAIN - Sakhir
Μήκος πίστας 5,412 km
Αριθμός γύρων 57
Απόσταση αγώνα 308,238 km
Ρεκόρ γύρου 1:31.447 (Pedro de la Rosa, 2005)
Πρώτο GP 2004
Pole position 2013 Nico Rosberg (Mercedes)
Νικητής 2013 Sebastian Vettel (Red Bull Racing)

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ GP
2013 Sebastian Vettel (Red Bull)
2012 Sebastian Vettel (Red Bull)
2011 ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΓΩΝΑΣ
2010 Fernando Alonso (Ferrari)
2009 Jenson Button (Brawn GP)
2008 Felipe Massa (Ferrari)
2007 Felipe Massa (Ferrari)
2006 Fernando Alonso (Renault)

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια