FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Τέλος εποχής για τον Bernie Ecclestone;

Δημοσίευμα των Times αναφέρει σήμερα ότι πλησίαζει το τέλος της κυριαρχίας του Bernie Ecclestone στην F1.
Αφορμή αποτελεί η έναρξη της δίκης του σε γερμανικό δικαστήριο για την γνωστή υπόθεση πώλησης μετοχών της F1. O Ecclestone κατηγορείται ότι λάδωσε τον Gerhard Gribkowsky, για την πώληση μετοχών της F1 (που ανήκαν στη CVC) στη Bayern LB.
Ωστόσο, την εβδομάδα που πέρασε φαίνεται πως τα επιχειρήματα της υπεράσπισης του Βρετανού ότι έπεσε θύμα εκβιασμού από τον Gribkowsky, να γίνονται εν μέρει αποδεκτά από τους γερμανούς εισαγγελείς.
Ο Ecclestone θα μπορούσε να πληρώσει το ποσό των 250.000.000 λιρών Αγγλίας και να αποφύγει τη φυλάκιση, όμως αυτό το έχει απορρίψει καθώς θα σήμαινε την παραδοχή της ενοχής του.
Σε κάθε περίπτωση η θέση του Ecclestone δεν είναι και η καλύτερη με τον Toto Wolff να δηλώνει πως ακόμη κι αν ο Bernie βρεθεί ένοχος αλλά δεν φυλακιστεί, ο κώδικας συμπεριφοράς και οι αυστηροί κανόνες εταιρικής συμμόρφωσης όπως της Daimler, θα οδηγήσουν τον Ecclestone εκτός Formula 1, με τις πρώτες συζητήσεις για αντικατάσταση να έχουν ήδη γίνει.
Ο Wolff απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο (είχε γραφεί σαν σενάριο της "μετά Bernie εποχής") περί εμπλοκής ομάδων στη διοίκηση της F1. Όπως είπε ο Bernie Ecclestone έχει βοηθήσει τη Formula 1 να φτάσει έδω που έφτασε και η λύση ενός εταιρικού ΔΣ δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη.
Το καλύτερο από όλα - κατέλειξε - είναι να υπάρχει ένα ΔΣ ανάλογο αυτών που υπάρχουν σε όλες τις μεγάλες εταιρίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια