FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

TO GP ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ..

Formula 1 - GP Μπαχρέιν 2014: Παράσταση για δύο ρόλους
Η απολαυστική μάχη ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes AMG Petronas βρήκε νικητή τον L. Hamilton, ο οποίος κατέκτησε για δεύτερο συνεχή αγώνα την πρώτη θέση. Ο δεύτερος N. Rosberg διατήρησε την πρωτοπορία του στη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών  

10 φωτογραφίες

Σε έναν επικό, για τα σημερινά δεδομένα της Formula 1, αγώνα εξελίχθηκε το grand prix του Μπαχρέιν, με τους οδηγούς της Mercedes AMG Petronas να μονομαχούν μέχρι τέλους για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.
Παρά το γεγονός ότι το N. Rosberg ξεκινούσε από την πρώτη θέση, πολύ γρήγορα ο έτερος οδηγός της Mercedes AMG Petronas, L. Hamilton, βρέθηκε μπροστά του, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εκκίνηση.
Βέβαια, όσοι πίστεψαν ότι ο Βρετανός θα "άνοιγε" με σχετική ευκολία την απόσταση που τον χώριζε από τον δεύτερο N. Rosberg διαψεύστηκαν, καθώς ο πεισματάρης Γερμανός παρέμεινε για αρκετούς γύρους σε απόσταση βολής, διεκδικώντας ακόμα και την προσπέραση.
Αντίστοιχο ήταν το σκηνικό και στις πιο πίσω θέσεις, με τους D. Riciardo και S. Vettel να δίνουν τη δική τους μάχη.
Η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας σχεδόν 10 γύρους πριν πέσει η καρό σημαία "έκλεισε" και πάλι τις διαφορές, οδηγώντας σε ένα χιτσοκικό τέλος. Από τη δεύτερη θέση και με το πλεονέκτημα που του εξασφάλιζαν τόσο η μαλακή γόμα των ελαστικών της Pirelli όσο και το DRS, ο N. Rosberg διεκδίκησε με όλες του τις δυνάμεις την πρώτη θέση, επιχειρώντας ουκ ολίγες φορές να προσπεράσει τον L. Hamilton.
Ανεπιτυχώς, καθώς ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να υπερασπιστεί τη θέση του και να κόψει πρώτος το νήμα, μετά από μια μάχη σώμα με σώμα που δεν θα είχαμε απολαύσει αν η ομάδα της Mercedes AMG Petronas δεν επέτρεπε να εξελιχθεί με τον τρόπο που εξελίχθηκε.
Την τρίτη θέση του βάθρου κατέλαβε ο S. Perez, αφήνοντας πίσω του τον D. Ricciardo. Πέμπτος τερμάτισε ο N. Hulkenberg, ενώ στην έκτη και την έβδομη θέση βρέθηκαν οι δύο Williams-Mercedes των F. Massa και V. Bottas.

Για έναν ακόμα grand prix οι δύο Ferrari απογοήτευσαν με την απόδοσή τους, καταλαμβάνοντας την ένατη και τη δέκατη θέση, ενώ εξίσου δύσκολο ήταν το απόγευμα και για την McLaren-Mercedes, καθώς καμία από τις δύο MP4-29 δεν κατάφερε να δει τη σημαία του τερματισμού.

Παρόλα αυτά, η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του L. Hamilton δεν ανέτρεψε την εικόνα στον πίνακα της βαθμολογίας των οδηγών. Ο N. Rosberg παραμένει πρώτος με διαφορά 11 βαθμών από τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή, ενώ τρίτος αναρριχήθηκε ο N. Hulkenberg, αφήνοντας τον F. Alonso και τον J. Button στην τέταρτη και την πέμπτη θέση, αντιστοίχως.

Πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος κατασκευαστών, όπου η Mercedes AMG Petronas έχει τον πρώτο λόγο με 111 βαθμούς, έναντι των 44 βαθμών που έχει συγκεντρώσει στους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς η Force India.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια