FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

HAMILTON KAI ROSBERG ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ...

Όπως και πριν από μία εβδομάδα στη Μαλαισία, έτσι και σήμερα στην πίστα Σαχίρ του Μπαχρέιν, οι πιλότοι της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ έκαναν το 1-2 και μετά το τρίτο γκραν πρι της σεζόν δείχνουν ότι θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση του τίτλου.
Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής στον αγώνα (δεύτερο σερί γκραν πρι) που έγινε υπό τα φώτα των προβολέων, αν και και εκκίνησε πίσω από το Γερμανό ομόσταυλό του, ο οποίος πήρε την 2η θέση, ενώ ο Σέρχιο Πέρες με Force India ήταν τρίτος.
Για το Ρόσμπεργκ, μάλιστα, ήταν το τρίτο διαδοχικό γκραν πρι που ανεβαίνει στο βάθρο, καθώς ήταν πρώτος στη Μελβούρνη και δεύτερος στη Μαλαισία. Η μάχη των δύο πιλότων ήταν συγκλονιστική μέχρι το τέλος, με το Βρετανό να κρατάει την πρώτη θέση παρά την πίεση που δέχτηκε από το Ρόσμπεργκ, ο οποίος σε ένα ακόμη αγώνα απέδειξε ότι εφέτος είναι αποφασισμένος για όλα.

REUTERS/POOL

Για το Ρόσμπεργκ, ήταν το τρίτο διαδοχικό γκραν πρι που ανεβαίνει στο βάθρο, καθώς ήταν πρώτος στη Μελβούρνη και δεύτερος στη Μαλαισία.
Ο αγώνας σημαδεύτηκε από το ατύχημα που είχε ο Εστεμπάν Γκουτιέρες με Sauber, μετά το χτύπημα που δέχτηκε από το Μαλντονάντο. Το μονοθέσιο έκανε περιστροφή στον αέρα, ωστόσο, ο Γκουτιέρες βρήκε αμέσως έξω από αυτό χωρίς πρόβλημα με την υγεία του. Μία στροφή πριν το φινάλε (56ο γύρο) εγκατέλειψε ο Τζένσον Μπάτον μετά το πρόβλημα που είχε με τη MacLaren.
Μετά την τρίτη θέση που κατάκτησε στη Μαλαισία, ο Σεμπάστιαν Φέτελ περιορίστηκε στην 6η με Red Bull, ενώ ο ομόσταυλός του, Ντανιέλ Ρικιάρντο κατάφερε να πάρει την 4η θέση.Παρά το γεγονός ότι πήρε τη 2η θέση, ο Νίκο Ρόσμπεργκ προηγείται στην κατάταξη των οδηγών με 61 βαθμούς, ωστόσο, ο Χάμιλτον πλησίασε καθώς έχει 50, ενώ 38 ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Από κει και πέρα την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι: Φερνάντο Αλόνσο με 26β, Τζένσον Μπάτον με 23, όσους και ο Σεμπάστιαν Φέτελ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια