FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

O ALONSO ΘΕΛΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΕΝΑ ΒΑΘΡΟ..

Η Ferrari χρειάστηκε να φτάσει στον τέταρτο φετινό αγώνα της Formula 1, στο GP Κίνας, για να κατακτήσει το πρώτο της βάθρο - και παρότι ο Φερνάντο Αλόνσο υποστηρίζει ότι αυτό δεν σημαίνει πολλά, ο Ισπανός δηλώνει ότι έχει ακόμα ελπίδες για τον τίτλο.
Η Scuderia, που αντικατέστησε πριν από λίγες μέρες τον αγωνιστικό της διευθυντή Στέφανο Ντομενικάλι με τον Μάρκο Ματιάστι μετά το απογοητευτικό GP του Μπαχρέιν, κέρδισε τις Red Bull στη Σαγκάη και ήταν ο πλησιέστερος αντίπαλος της Mercedes.Ο Αλονσο, που υστερεί κατά 38 βαθμούς από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Νίκο Ρόζμπεργκ και κατά 34 από τον Λιούις Χάμιλτον, δήλωσε: «Έχουμε να κάνουμε πολύ δρόμο ακόμα και δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τίποτα για τη Βαρκελώνη».«Πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι με αυτό το αποτέλεσμα. Η πίστα της Κίνας είναι ιδιαίτερη σχετικά με το ρυθμό φθοράς των εμπρός ελαστικών. Φέραμε στην Κίνα ορισμένα νέα εξαρτήματα που πιστεύουμε ότι μας έκαναν λίγο πιο ανταγωνιστικούς, αλλά πρέπει να δούμε αν μπορούμε να έχουμε κι άλλα νέα εξαρτήματα στη Βαρκελώνη».«Προσωπικά είχα ένα ιδιαίτερα καλό τριήμερο, ίσως στα επίπεδα του 2012 από άποψη οδήγησης και άνεσης με το αυτοκίνητο. Στο Μπαχρέιν ήμαστε ένα λεπτό πίσω από τους πρωτοπόρους, στην 9η και 10η θέση, και τώρα είμαστε στο βάθρο, επτά δευτερόλεπτα πίσω από τον Νίκο [Ρόζμπεργκ]. Αλλά ο Κίμι ήταν ακόμα ένα λεπτό πίσω από τους πρώτους».«Το βάθρο εδώ είναι μια πολύ ωραία έκπληξη, στην πραγματικότητα, επιτέλους. Νομίζω ότι είμαι τρίτος στη βαθμολογία - δεν ξεκινήσαμε τη χρονιά όπως θέλαμε, αλλά είμαστε ακόμα μέσα στη μάχη του τίτλου», συμπλήρωσε ο Αλόνσο.
Τέλος, ο 34χρονος είπε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει από την εκκίνηση κιόλας, στη σύγκρουσή του με τη Williams του Φελίπε Μάσα. «Ήταν ισχυρή επαφή. Ρώτησα την ομάδα από τη ραδιοεπικοικωνία αν μπορούσαν να ελέγξουν το αυτοκίνητο, διότι εγώ το αισθανόμουν εντάξει αλλά προφανώς δεν ήξερα εξωτερικά πως ήταν. Ήταν εντάξει και ήμασταν πολύ τυχεροί που τερματίσαμε τον αγώνα. Ελπίζω ότι στον επόμενο θα έχουμε καθαρή εκκίνηση», κατέληξε.
Ράικονεν: "Συνεχιζόμενα προβλήματα"
Για τον Κίμι Ράικονεν, στο μεταξύ, τα πράγματα δεν κύλησαν καλά ούτε στην Κίνα, καθώς ο Φινλανδός ακόμα προβληματίζεται να φέρει τη Ferrari F14 T στα οδηγικά του μέτρα. Ο ίδιος εξηγεί: «Στον αγώνα αισθανόμουν απλά ότι το αυτοκίνητο ήταν αργό και είχα προβλήματα με την πρόσφυση συνολικά, τόσο του εμπρός όσο και του πίσω μέρους».
«Ήταν ένα αληθινά δύσκολο τριήμερο. Από το πρωί της Παρασκευής κιόλας πάσχιζα με προβλήματα που δεν κατάφερα να επιλύσω πλήρως μέχρι τον αγώνα κι έτσι δεν κατάφερα να πάρω το αποτέλεσμα που ήθελα. Στο τέλος με τα νέα ελαστικά το αυτοκίνητο έδινε καλύτερη αίσθηση, αλλά μόλις άρχισε η φθοράς του η κατάσταση περιπλέχθηκε ξανά».
«Πιστεύω ότι οι δυσκολίες μου εδώ είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων, του οδηγικού μου στιλ σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χαρακτηριστικά της πίστας. Τουλάχιστον πήρα ορισμένους βαθμούς, αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Για την ομάδα ήταν μάλλον το καλύτερό μας τριήμερο και μας δίνει ωραία αίσθηση. Βελτιωθήκαμε, όχι όσο θέλαμε, αλλά ένα βάθρο για εκείνον [Αλόνσο] είναι κάτι καλό», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια