FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

EXEI NEA GRANPRIX H FORMULA TO 2017

Η silly season στη Formula1 έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες ανανεώσεις. Ωστόσο, ακόμα έχουμε πολύ... ζουμί για να συμπληρωθεί το γκριντ του 2017. Για την ακρίβεια μένουν 14 θέσεις κενές, οι οποίες θα καλυφθούν τους επόμενους μήνες. Ας δούμε, λοιπόν, τι ισχύει για κάθε ομάδα αυτή τη στιγμή.
Ξεκινάμε από την πρωτοπόρο Mercedes, όπου ο Λιούις Χάμιλτον έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2018 και το μοναδικό ερωτηματικό είναι ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Γερμανός δεν έχει ανανεώσει ακόμη, κάτι που επιθυμούν αμφότερες οι πλευρές. Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε συμφωνία, ωστόσο και να... στραβώσει κάτι υπάρχει η εναλλακτική λύση του Πασκάλ Βερλάιν.
Στη Ferrari ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά, ενώ την Παρασκευή (8/7)ανανεώθηκε και αυτό του Κίμι Ραϊκόνεν, με τη Ferrari να βάζει τέλος στα όποια σενάρια και στις φήμες για αντικατάσταση του Iceman. Στον αντίποδα, στη Williams δεν είναι το ίδιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Η Κλερ Γουίλιαμς άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, με τους Φελίπε Μάσα, Βαλτέρι Μπότας να είναι στο περίμενε, τη στιγμή που... παίζει η επιστροφή του Τζένσον Μπάτον και έχει ακουστεί το όνομα του Ντανιίλ Κβιάτ.
Από εκεί και πέρα, έχει... κλειδώσει η Red Bull, η οποία έχει εξασφαλίσει τις δύο θέσεις με τον πιο έμπειρο, πλεον, και εξίσου διψασμένο Ντάνιελ Ρικιάρντο και τον εκπληκτικό και ιδιαίτερα ταλαντούχο Μαξ Φερστάπεν. Όπως και η Williams, έτσι και η Renault ακόμα δεν έχει κάνει τις επιλογές της. Κέβιν Μάγκνουσεν και Τζόλιον Πάλμερ δε γνωρίζουν το τι μέλλει γενέσθαι, τη στιγμή που φημολογείται ο Μάσα.
Στη McLaren είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Ο Φερνάντο Αλόνσο έχει συμβόλαιο, αλλά όχι και ο Μπάτον, για τον οποίο ήδη αναφέραμε για τη Williams. Σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Βρετανός, η ομάδα του Γουόκινγκ έχει τη λύση στο πρόσωπο του Στόφελ Φαντόρν. Στη Sauber υπάρχει αβεβαιότητα, καθώς μέχρι τώρα είχαν να ασχοληθούν με το οικονομικό και φαίνεται πως δε βρήκαν χρόνο για πράξουν το ίδιο με τους οδηγούς, με τους Μάρκους Έρικσον, Φελίπε Νασρ να είναι στον... αέρα.
Στη Force India... παίζει μόνο η ανανεώση του Σέρχιο Πέρεζ, αν και ο Μεξικανός δήλωσε ότι θα αποφασίσει για το μέλλον του μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού, ενώ ο Νίκο Χούλκενμπεργκ έχει συμβόλαιο. Στην Toro Rosso έχει ανανεώσει μόνο ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ και παραμένει άγνωστο το τι θα κάνει ο Ντανιίλ Κβιάτ, τη στιγμή που υπάρχουν φήμες για τον Πιερ Γκασλί.
Τέλος, κενές είναι οι θέσεις και σε Manor, Haas. Στην πρώτη δεν παίζει κάποιο σενάριο, ενώ και οι Ρίο Χαριάντο, Πασκάλ Βερλάιν δε γνωρίζουν πού θα βρίσκονται. Βέβαια, για τον πρώτο η ομάδα του Μπάνμπερι πιέζει την κυβέρνηση της Ινδονησίας να τον στηρίξει οικονομικά για μία ακόμα χρονιά. Όσο για τους Αμερικανούς, ούτε οι Ρομάν Γκροζάν, Εστεμπάν Γκουτιέρεζ γνωρίζουν το μέλλον τους, όμως υπάρχει και ο νεαρός Σαρλς Λεκλέρκ, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί για μία θέση.
Υπάρχει (ξανά) και ο Μαλντονάντο!
Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο κείμενο, υπάρχει και ο Παστόρ Μαλντονάντο. Μπορεί να μην αξίζει θέση στην F1, με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, μπορεί να μην ακούγεται κάτι στην παρούσα φάση, όμως ο ίδιος ετοιμάζεται για το... comeback και αν το θέλει τόσο, όλο και κάποιον τρόπο θα βρει για να τον δούμε ξανά στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Το γκριντ του 2017
Mercedes
Λιούις Χάμιλτον
Δεν έχει ανακοινωθεί
Ferrari
Σεμπάστιαν Φέτελ
Κίμι Ραϊκόνεν
Williams
Δεν έχουν ανακοινωθεί
Red Bull
Ντάνιελ Ρικιάρντο
Μαξ Φερστάπεν
Renault
Δεν έχουν ανακοινωθεί
McLaren
Φερνάντο Αλόνσο
Δεν έχει ανακοινωθεί
Sauber
Δεν έχουν ανακοινωθεί
Force India
Νίκο Χούλκενμπεργκ
Δεν έχει ανακοινωθεί
Toro Rosso
Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ
Δεν έχει ανακοινωθεί
Manor
Δεν έχουν ανακοινωθεί
Haas
Δεν έχουν ανακοινωθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια