FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

H FORCE INDIA ME PROBLEM ALA FIA

Μία περίεργη πρεμιέρα βίωσε στο Σίλβερστοουν η Formula 1, καθώς είναι το πρώτο εφετινό Γκραν Πρι, το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά ο ιδιοκτήτης της Force India, Βιγιάι Μάλια. Ο Ινδός λατρεύει το άθλημα, η ομάδα του τα πηγαίνει περίφημα, όμως ο ίδιος κάθεται κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο σε αναμμένα κάρβουνα και παρακολουθεί το Γκραν Πρι από την τηλεόραση, αν και θα επιθυμούσε διακαώς να βρίσκεται στην πίστα. Αιτία αυτής της αδυναμίας είναι η αφαίρεση του διαβατηρίου του Μάλια από τις ινδικές Αρχές, οι οποίες του έχουν απαγγείλει διάφορες κατηγορίες για αδικήματα οικονομικής φύσης, μεταξύ άλλων και σε σχέση με την αεροπορική εταιρεία Kingfisher Airline.
O Mάλια ζει μετά την αφαίρεση του διαβατηρίου του στη Μεγάλη Βρετανία, την οποία δεν μπορεί ωστόσο να εγκαταλείψει, γιαυτό και η μόνη δυνατότητα που έχει για να παρακολουθήσει ζωντανά έναν αγώνα της ομάδας του Force India, είναι στο Σίλβερστοουν. Η FIA προσκάλεσε επίσημα τον Μάλια στο Σίλβερστοουν, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε αναλυτικά στη ζωή του στην Αγγλία, στη διοίκηση της Force India και στις κατηγορίες εκ μέρους της ινδικής κυβέρνησης. Ο Ινδός δήλωσε ‘’εξαιρετικά ευχαριστημένος, που μπορώ να βρίσκομαι στο Σίλβερστοουν» και συμπλήρωσε ότι «σε όλους τους άλλους προηγούμενους αγώνες βρισκόμουν εκεί μόνον εικονικά, γιατί δεν επιτρέπεται να ταξιδέψω λόγω μίας δικαστικής υπόθεσης.
Η ζωή μου στην Αγγλία είναι προγραμματισμένη και με λιγότερο στρες. Μπορώ να αφιερωθώ στα πράγματα, που με διασκεδάζουν περισσότερο. Σε αυτά περιλαμβάνονται η Formula 1 και η ομάδα μου». Κάποια στιγμή πάντως εκνευρίστηκε, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, αν σκοπεύει να επιστρέψει στην πατρίδα του, για να αντικρούσει τις κατηγορίες. «Μόλις πάρει η διαδικασία μία δίκαιη και σωστή τροπή, θα δοθούν και οι αναγκαίες απαντήσεις. Μέχρι τότε παραμένει δική μου δουλειά να φροντίσω, ώστε να πιάσει η Force India τη Williams».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια