FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

PASCAL BERLAIN KAI ROYAL FORMULA 1

Ο ″μικρός πρίγκιπας″ της Formula 1 Πασκάλ Βέρλαϊν έκανε κάτι το απίθανο στο πρόσφατο γκραν πρι της Αυστρίας: χάρισε στη Manor, την πιο αδύναμη θεωρητικά ομάδα του πρωταθλήματος, τον πρώτο της βαθμό για φέτος, τερματίζοντας στη δέκατη θέση. Κάτι που πέρασε στα ψιλά λόγω της σύγκρουσης των δύο μονοθεσίων της Mercedes στον τελευταίο γύρο, αλλά έχει τη σημασία του. Έστω κι αν ο Βέρλαϊν δεν απέσπασε καν το βραβείο του οδηγού της ημέρας, το οποίο πήγε στον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, που τερμάτισε δεύτερος. Με παιδικό του είδωλο τον Μίκα Χάκινεν της McLaren, με την επιθετική του προσέγγιση,ο Βέρλαϊν ελπίζει τώρα να μπορέσει να επαναλάβει το κατόρθωμά του στη συνέχεια του πρωταθλήματος. ″Στην Αυστρία επωφεληθήκαμε από κάποια προβλήματα των άλλων και ήμασταν πολύ πιο ανταγωνιστικοί απ' ό,τι στις προηγούμενες κούρσες″, δήλωσε ο 21χρονος Γερμανός πιλότος στο Reuters.
″Πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε ξανά ανταγωνιστικοί στις επόμενες κούρσες. Χρειαζόμαστε και τύχη για να είμαστε σε θέση να πάρουμε πάλι πόντο. Αλλά γιατί όχι;″. Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, χαρακτηρίζει τον Βέρλαϊν ″μικρό πρίγκιπα″ και ″ξεχωριστό αγόρι″, και ο νεαρός Γερμανός θεωρείται πιθανός διάδοχος του Χάμιλτον ή του Ρόσμπεργκ, όταν αποχωρήσουν από τη Mercedes. Όμως γνωρίζει και ο ίδιος πως έχει πολλά να μάθει ακόμα.
Πάντως, στην Αυστρία έδειξε ότι είναι ψύχραιμος όταν στην εκκίνηση, βλέποντας το κενό μπροστά του, επειδή ο Μάσα της Williams αναγκάστηκε να ξεκινήσει από τα πιτ, πήγε να πάρει τη θέση του, όμως γλίτωσε την ποινή βάζοντας γρήγορα όπισθεν, ελάχιστα πριν ανάψουν τα φώτα της εκκίνησης. ″Πέρασαν πολλές σκέψεις από το μυαλό μου, όπως ότι στην ομάδα θα αναστατώνονταν πολύ και φυσικά όλοι θα ήταν θυμωμένοι. Και θα είμαι ο πιο θυμωμένος άνθρωπος αν δεχθώ ποινή″, δήλωσε. ″Έπρεπε να βάλω όπισθεν, να σταματήσω τη διαδικασία για την εκκίνηση. Πίεζα τόσα πολλά κουμπιά ταυτόχρονα και μετά πίεζα την όπισθεν και πήγαινα προς τα πίσω. Αλλά όλα όσα έπρεπε να κάνω έπρεπε να γίνουν σε πέντε δευτερόλεπτα. Ήμουν σαν DJ″, σχολιάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια