FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Sauber ME NEA SEASON TO 2017

Σε πρώτη φάση η εξόφληση των οφειλών έφερε σημάδια αισιοδοξίας για το μέλλον της Sauber, ενώ μετέπειτα η Μόνισα Κάλτενμπορν τόνισε πως ήταν σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους επενδυτές. Πλέον, είναι οριστικό ότι η ομάδα του Χίνβιλ μπαίνει σε νέα αποχή, καθώς την Τετάρτη (20//7) ανακοίνωσε τη νέα ηγεσία.
Οι άνθρωποι της Sauber ήρθαν σε συμφωνία με την ελβετική εταιρεία Longbow Finance S.A. να εμπλακεί πλήρως ως η κάτοχος των μετοχών των Ελβετών. Κάτι που σημαίνει πως αποσύρεται από κάθε δραστηριότητα ο Πίτερ Ζάουμπερ, ο οποίος ίδρυσε την εν λόγω ομάδα το 1993. «Είναι ξεκάθαρος σκοπός της Longbow Finance S.A. να σταθεροποιήσει το γκρουπ και να δημιουργήσει τη βάση για ένα ανταγωνιστικό και πετυχημένο μέλλον. Αυτή η αγοραπωλησία επίσης εξασφαλίζει τη συνέχεια του ονόματος της Sauber στη Formula1 και θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο οι μηχανικές δραστηριότητες του γκρουπ», ανέφερε η ανακοίνωση της Sauber. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε σε συμφωνία με τη Longbow Finance S.A., μπορούμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον της Sauber στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Longbow Finance S.A. είναι ο τέλειος συνεργάτης για να κάνουμε ξανά την ομάδα ανταγωνιστική και πετυχημένη στη Formula1», είπε η Κάλτενμπορν, η οποία θα διατηρήσει τον ρόλο της ως επικεφαλής και διευθύνων σύμβουλος της ομάδας. Τη θέση του Πίτερ Ζάουμπερ ως πρόεδρος, θα πάρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Longbow Finance S.A., Πασκάλ Πίτσι. «Ως ελβετική εταιρεία είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε εξασφαλίσει το μέλλον μιας ελβετικής παρουσίας σε μία πολύ ειδικευμένη και καινοτόμα βιομηχανία», ήταν τα λόγια του. «Είμαι πολύ χαρούμενος που η γενναία μου επένδυση να αγοράσω πίσω την ομάδα, κάτι που έκανα πριν από έξι χρόνια, με σκοπό να εξασφαλίσω τη βάση στο Χίνβιλ και την παρουσία στη Formula1, αποδείχτηκε σωστή», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Ζάουμπερ. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η Sauber μπήκε στην F1 το 1993 και η καλύτερη θέση της στη βαθμολογία ήταν η δεύτερη το 2007, όταν συγκέντρωσε 101 βαθμούς και τερμάτισε πίσω από τη Ferrari. Το 2014 δεν κατάφερε να πάρει ούτε πόντο για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ χωρίς βαθμούς παραμένει και φέτος μέχρι τώρα στη σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια