FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

POLE POSITION O ROSBERG ME HUNGARIAN GP

Στον τελευταίο του γύρο και με κίτρινες σημαίες στο δεύτερο sector, ο Ρόσμπεργκ έκλεψε στην κυριολεξία την pole από τονΧάμιλτον. Το 1-2 της Mercedes ακολούθησαν οι δύο Red Bull τουΡικιάρντο και Φερστάπεν .
Την 26η pole position στην καριέρα του εξασφάλισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στο Χουνγκαρόρινγκ κι έτσι θα εκκινήσει από θέση ισχύος στο Grand Prix της Κυριακής (15:00).
Ο Γερμανός πιλότος «έκλεψε» την τελευταία στιγμή τον καλύτερο χρόνο από τον Λιούις Χάμιλτον, που μετά από ένα σπινάρισμα του Φερνάντο Αλόνσο στον τελευταίο γύρο επιβράδυνε, δεν μπόρεσε να βελτιώσει το χρόνο του και τελικά έμεινε δεύτερος στις μαραθώνιες κατατακτήριες.Η διαδικασία άρχισε με 20λεπτη καθυστέρηση λόγω βροχόπτωσης, ενώ στην πορεία υπήρξαν τέσσερις κόκκινες σημαίες.Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν ακολούθησαν με τις δύο Red Bull πίσω από τις δύο Mercedes, ενώ πέμπτος ήταν με Ferrari ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σάινθ (Toro Rosso), Αλόνσο, Μπάτον (McLaren), Χούλκενμπεργκ (Force India) και Μπότας (Williams).
«Θύματα» στην Q1 ήταν οι Ραϊκόνεν (Ferrari), Γκροζάν, Γκουτιέρες (Haas), Κβίατ (Toro Rosso), Πέρες (Force India) και Νασρ (Sauber), ενώ από την Q1 δεν «επιβίωσαν» οι Βερλάιν, Χαριάντο (Manor), Μάσα (Williams), Μάγκνουσεν (Renault) και Έρικσον (Sauber).

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια