FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Βαθυ «ρηγμα» στη Φορμουλα 1!

ΤΗΝ απόφαση να διεκδικήσουν δικό τους πρωτάθλημα φέρονται να είναι αποφασισμένες οκτώ ομάδες της Φόρμουλα 1, με... φανερό ηγέτη τη Φεράρι δημιουργώντας 'σχίσμα' για πρώτη φορά στην ιστορία της F1 με απρόβλεπτες εξελίξεις...
Η απόφασή τους να εγκαταλείψουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα ήρθε να «σκάσει» σαν βόμβα, με αφορμή την οριστική ρήξη που είχαν με την παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου (FIA) για τα νέα μέτρα και τον περιορισμό του μπάτζετ στις κατασκευαστικές. Η FIA εξέδωσε νεώτερη ανακοίνωση με την οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κατάσταση δεν είναι, πλέον, αναστρέψιμη, καθώς οι δύο πλευρές παρουσιάζονται ανυποχώρητες στις θέσεις τους.
«Η FIA είναι απογοητευμένη, αλλά όχι και έκπληκτη από την ανικανότητα της FOTA (το αρμόδιο όργανο των ομάδων που συμμετέχουν στη Φόρμουλα 1) να φτάσει σε ένα συμβιβασμό προς όφελος του αθλήματος. Είναι ξεκάθαρο πως ορισμένα στοιχεία εντός της FOTA, είχαν προαποφασίσει αυτήν τη στάση και δεν προσήλθαν στις συζητήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα με καλή πίστη.
Η FIA δεν είναι δυνατό να επιτρέψει οικονομικό "μπρα-ντε-φερ" μεταξύ των ομάδων, ούτε είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στη FOTA να επιβάλει τους κανόνες της Φόρμουλα 1. Η προθεσμία προς όλες τις ομάδες, προκειμένου να δηλώσουν την άνευ όρων συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα του 2010 λήγει απόψε (σ.σ χθες 19 Ιουνίου). Η λίστα των συμμετεχόντων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 θα ανακοινωθεί αύριο (σήμερα)».
Οι ομάδες που συμμετέχουν στην… ανταρσία είναι οι Φεράρι, ΜακΛάρεν, Ρενό, BMW Τογιότα, Ρεντ Μπουλ, Μπρον GP και Τόρο Ρόσο. Η ανακοίνωση που εξέδωσαν το βράδυ της Πέμπτης ανέφερε: «Οι ομάδες δεν έχουν άλλη εναλλακτική επιλογή από το να προχωρήσουν τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή ενός νέου πρωταθλήματος, το οποίο θα αντικατοπτρίζει την αξία των συμμετεχόντων και των συνεργατών τους». Το νέο πρωτάθλημα που θα δημιουργηθεί (αν δεν αλλάξει κάτι) θα αρχίσει από την επόμενη σεζόν.
Σίλβερστοουν
Θα διεξαχθεί την Κυριακή στην πίστα του Silverstone ο 8ος αγώνας του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1. Τα επίσημα δοκιμαστικά στη βρετανική πίστα θα ξεκινήσουν σήμερα στις 15:00, ενώ την ίδια ώρα, την Κυριακή, έχει προγραμματιστεί να γίνει η εκκίνηση του γκραν πρι (ΑΝΤ1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια